Povestea ULUITOARE a lui Florin Mergea. Acum 4 ANI renunţase la TENIS

Florin Mergea a jucat, alături de Rohan Bopanna, finala Turneului Campionilor 2015 de la Londra, după un an fabulos pentru cei doi. Mergea a revenit în tenis anul trecut, după patru ani de pauză!

24 nov. 2015, 07:17
Povestea ULUITOARE a lui Florin Mergea. Acum 4 ANI renunţase la TENIS

Florin Mergea era considerat, in perioada junioratului, unul dintre cei mai buni sportivi din tenis. Castigase trei turnee de Grand Slam, alaturi de Horia Tecau, iar trecerea la nivelul seniorilor parea ca se va produce fara probleme. Din pacate, cand toata lumea se astepta la performante, Mergea a cedat psihic si a renuntat la tenis.

„Totul se petrecea in urma cu patru ani! El nu mai avea  motivatie pentru competie, era dezamagit, posac, ba chiar nu se mai intelegea cu nimeni. Mult timp nu a mai avut nimic in comun cu tenisul, nici nu se mai ducea la terenuri, era total rupt de aceasta lume. A fost dificil, insa, langa el, a stat sotia, Daiana, care i-a incurajat orice decizie. Ba, dupa un an si jumatate, l-a determinat sa se gandeasca din nou la sport si, in special, la performanta. Incet, incet, Florin si-a revenit si in 2014 au venit si vestile bune. A reusit sa se califice in semifinale la Roland Garros si a prins incredere, iar anul acesta, a ajuns din nou in varf, jucand finala campionilor de la Londra”, au dezvaluit persoane din preajma lui Florin Mergea pentru WOWbiz.ro.