Premierul Crimeei cere ajutorul lui Vladimir Putin pentru asigurarea păcii în regiune. Cum a reacţionat Rusia

Noul premier al republicii autonome Crimeea, Serghei Arsenov, a cerut sâmbătă ajutorul președintelui rus Vladimir Putin pentru asigurarea 'păcii și calmului' în peninsulă rusofonă din sudul Ucrainei, informează ITAR-TASS, citată de Agerpres.

01 mart. 2014, 09:27
Premierul Crimeei cere ajutorul lui Vladimir Putin pentru asigurarea păcii în regiune. Cum a reacţionat Rusia

„Având în vedere responsabilitatea pe care o am pentru viața și securitatea cetățenilor, mă adresez președintelui rus Vladimir Putin pentru a acorda ajutor la asigurarea păcii și calmului pe teritoriul republicii autonome Crimeea”, a declarat Serghei Arsenov, într-o declarație difuzată de serviciul său de presă.

Surse din administrația Kremlinului, citate de ITAR-TASS, au susţinut că apelul republicii autonome ucrainene Crimeea la ajutor din partea Rusiei nu va fi ignorat.

De asemenea, Duma de Stat a Rusiei (camera inferioară a parlamentului federal rus) i-a cerut sâmbătă președintelui Vladimir Putin să ia măsuri pentru stabilizarea situației din Crimeea și să protejeze „prin toate mijloacele” populația din Crimeea, peninsulă rusofonă în sudul Ucrainei.

”Deputații (ruși) fac apel la președintele Federației Ruse să ia măsurile necesare pentru stabilizarea situației din Crimeea și să facă uz de toate mijloacele pentru protejarea populației (din regiune) împotriva arbitrariului și violenței’, a declarat președintele Dumei, Serghei Narîșkin, citat de ITAR-TASS.

Un înalt responsabil ucrainean a declarat vineri că republica autonomă Crimeea este supusă unei invazii armate, cu peste 2.000 de soldaţi ruşi transportaţi pe calea aerului la Simferopol, capitala republicii, unde este de asemenea staţionată flota rusă din Marea Neagră.