PROGNOZA METEO PE TREI LUNI. Se anunţă o vară TORIDĂ şi SECETOASĂ în toată ţara

Publicat: Vineri, 23 Iunie 2017 13:37 // Actualizat: Vineri, 23 Iunie 2017 22:12 // Sursa: romaniatv.net

PROGNOZA METEO. Prognoza meteo pentru următoarele trei luni arată temperaturi peste media normală. Precipitaţiile vor fi deficitare în aproape toată ţara pe durata întregii veri.

PROGNOZA METEO IULIE. Temperatura medie lunara a aerului va fi mai ridicata decat norma climatologica, indeosebi in sudul, sud-estul si vestul tarii. Cantitatile totale de precipitatii vor fi deficitare in toata tara. Deficitul cel mai pronuntat se va inregistra in sudul, sud-estul si estul teritoriului.

PROGNOZA METEO AUGUST. Temperaturile medii lunare se vor mentine peste normele climatologice in sudul, sudestul si vestul tarii si vor fi apropiate de normal in rest. Precipitatiile totale lunare vor fi deficitare in cea mai mare parte a tarii, iar cantitatile cele mai scazute s-ar putea consemna in regiunile sudice, estice si vestice.

PROGNOZA METEO SEPTEMBRIE. Temperatura medie lunara a aerului va fi mai ridicata decat norma climatologica, in cea mai mare parte a teritoriului. Cantitatile totale de precipitatii vor fi in general deficitare, exceptand regiunile nordice si centrale unde, local, vor fi apropiate de norma climatologica.

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6686
RON
23 Jun
noapte 17 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H