PROTEST al angajaţilor Portului Constanţa în faţa Ministerului Transporturilor

Peste 300 de angajați din Portul Constanța protestează joi, de la ora 11.00, în fața Ministerului Transporturilor, pentru a solicita stoparea procedurilor de transformare a Portului Constanța din port comercial în port turistic.

26 mart. 2015, 12:54
PROTEST al angajaţilor Portului Constanţa în faţa Ministerului Transporturilor

„Am ieșit astăzi (joi — n.r.) în stradă pentru a ne face auziți și pentru a ne apăra casa locurilor noastre de muncă — Portul Constanța. În ultimii doi ani am protestat de nenumărate ori în incinta portului împotriva deciziilor aberante luate de autorități cu privire la acest obiectiv strategic al României, obiectiv care trebuie să se afle în subordinea Ministerului Transporturilor, și nu în cea a Consiliului local Constanța.

Radu Mazăre dorește transformarea Portului Constanța din port comercial, în port turistic, plin de cazinouri și cluburi de noapte. Noi dorim ca portul să rămână în continuare deschis traficului de vapoare, pentru că astfel vor fi păstrate locurile de muncă, iar românii vor beneficia în continuare de mărfurile sosite pe această cale de transport.

Oricum, Curtea Constituțională a decis că este ilegală deținerea, de către Consiliul local Constanța, de acțiuni la nivelul Portului Constanța, iar noi suntem azi aici pentru ca această decizie să fie pusă în aplicare”, a spus Mircea Burlacu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor Portuare, potrivit Agerpres.

Acesta a precizat, totodată, că oamenii doresc și demiterea actualei conduceri a Companiei Naționale care administrează Portul Constanța — CN APMC.

Prezent la protest, președintele Blocului Național Sindical (BNS), Dumitru Costin, și-a manifestat solidaritatea față de manifestanți, invitându-i ca peste aproximativ o lună să participe la o acțiune de protest în fața sediului Guvernului României din Piața Victoriei, unde numărul de oameni ieșiți în stradă să fie mult mai mare.