Scandalul SECOLULUI: Porumboiu, acuzat de BLAT!

Ciprian Damian, cel care a preluat pe FC Vaslui de la Adrian Porumboiu, susţine că fostul arbitru a încercat să trucheze meciul cu Astra, din ultimele etape ale sezonului 2010-2011. Atunci, FC Vaslui lupta pentru titlul de campioană. Porumboiu neagă orice acuzaţie.

10 sept. 2014, 19:25
Scandalul SECOLULUI: Porumboiu, acuzat de BLAT!

„Porumboiu a venit la mine înainte de meciul Astra – Vaslui cu aproape o săptămână şi ceva. A venit şi cu o suma, de 600.000 de euro. Eu, personal, am fost la Interagro de două ori înaintea acelui joc. Nu am ştiut nimic! Domnul Porumboiu mi-a spus că mergem pentru transferuri, iar la prima întalnire, dânsul şi cu domnul Niculae au discutat singuri.

Eu şi Buduru (n.r. mâna dreaptă a lui Niculae, preşedintele executiv al Astrei la acea vreme şi omul care i-a botezat miliardarului unul dintre copii) am rămas afară. S-a discutat, iar apoi am revenit la Interagro. De data asta, eu şi domnul Octavian Apetrei (n.r. director executiv SC Vaslui).

Trebuia să facem actul pentru cele doua transferuri. Ne-am pus la masă cu domnul Buduru pentru a parafa actele de transfer, iar la sfârşit mi-a spus ceva ce mi-a atras atenţia. Şi mie, şi domnului Apetrei. Ne-a transmis că toate actele rămân la ei. M-am împotrivit şi am plecat de la negocieri. Repet, atunci nu ştiam nimic, însă după aceasta a doua întâlnire am început să banuiesc.

Am aflat mai târziu care este adevărul, iar înţelegerea era mai complicată. Astfel, pe lângă transferurile celor doi fotbalişti de la Astra, în schimbul a 600.000 de euro, am aflat că Niculae şi Porumboiu au convenit că sezonul următor, Astra să câştige 6 puncte din 6 in meciurile directe cu Vaslui”, a dezvăluit Ciprian Damian pentru Cancan.ro.

Adrian Porumboiu a negat vehement că ar fi încercat să aranjeze partida Astra – FC Vaslui, din etapa a 32-a, sezonul 2010-2011.

„Nu a fost vorba nici o clipă de aşa ceva. Ne-am bătut precum chiorii pînă la final. Am avut o singură întîlnire cu Ioan Niculae şi am discutat despre biodiesel din porumb şi biodisel din floarea soarelui. Apoi, cînd am plecat, i-am spus sub formă de glumă că dacă iau campionatul îi doresc pe Fatai şi Seto. Aveam un buget de două milioane de euro pentru a-i cumpăra. Sînt nişte bazaconii cum că aş fi încercat să aranjez partida cu Astra. Păi dacă am fi încercat să facem o măgărie nu am fi reuşit? Am cheltuit peste 40 de milioane de euro ca să fac blaturi? Dacă vine vreo persoană care să spună că eu am aranjat un meci mă bag într-o scorbură şi nu mai ies de acolo”, a spus Porumboiu la Digi Sport.

Ioan Niculae,a declarat că nu a discutat niciodată cu Porumboiu despre aranjarea partidei din 2011. “Nu ştiu cine este acest Damian, nu l-am întîlnit niciodată în viaţa mea. Afirmaţiile lui Damian nu au nici o legătură cu realitatea. E o prostie ce susţine. Porumboiu nu mi-a propus niciodată aşa ceva. Nu a fost nici o tentativă de blat”, a spus Ioan Niculae.