Sorin Oprescu, vizitat de iubită în arest: „Este foarte rău din punct de vedere medical, are dureri în piept”

Sorin Oprescu a fost vizitat, miercuri, de iubita sa în arestul Poliţiei Capitalei. Aceasta le-a declarat jurnaliştilor că fostul edil are dureri în piept şi că are nevoie de un consult de specialitate. Sorin Oprescu va fi transferat, miercuri, la Spitalul Militar din Capitală.

23 sept. 2015, 07:27
Sorin Oprescu, vizitat de iubită în arest: „Este foarte rău din punct de vedere medical, are dureri în piept”

Sorin Oprescu se va duce la Spitalul Militar pentru nişte investigaţii suplimentare. Este foarte rău din punct de vedere medical. Face angină pectorală, adică are dureri în piept. Starea apare pe fond de diabet dezechilibrat, insulino-necesitant, care dă complicaţii cardiace pe vasele mici„, a explicat iubita lui Sorin Oprescu, medic de profesie.

Aceasta a mai spus că, în arestul preventiv, Sorin Oprescu nu-şi poate păstra regimul alimentar pentru diabet. „El fiind un diabetic insulină necesitant, mănâncă cântărit fiecare preparat„, a mai spus iubita lui Oprescu.

Sorin Oprescu va fi transferat din Arestul Capitalei, după ce solicitarea primarului suspendat a fost admisă, însă nu va fi dus la Spitalul Universitar, pentru a fi consultat de medicii săi curanţi, pentru probleme cardiace, aşa cum solicitase, ci la Spitalul Militar.

Avocaţii lui Sorin Oprescu au depus, marţi, o solicitare la Poliţia Capitalei pentru ca fostul edil să fie supus unor investigaţii medicale la Spitalul Universitar din Capitală, după ce luni seară a ajuns la spital fiind suspect de preinfarct. Din investigaţiile care i-au fost făcute luni lui Sorin Oprescu, la spital, se pare că acesta ar fi făcut un „pseudo-infarct”, iar starea medicală ar indica un posibil infarct.

Fostul primar al Capitalei, arestat preventiv pentru 30 de zile, încearcă pe orice cale să obţină o pedeapsă mai blândă, asta incluzând chiar şi arestul la domiciliu. Astfel, Oprescu a făcut o cerere de schimbare a măsurii preventive, înregistrată luni la Tribunalul Bucureşti, iar de îndată ce va primi şi un termen, ea va fi judecată. Sorin Oprescu speră ca judecătorii să considere că poate fi trimis în arest la domiciliu sau control judiciar.