Tânăr, arestat după ce a exploatat sexual patru eleve din Huşi

Un tânăr în vârstă de 25 de ani a fost arestat preventiv, joi, sub acuzaţia de trafic de minori, după ce a exploatat sexual patru adolescente cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani, eleve la şcoli din municipiul Huşi.

RomaniaTV.net
22 nov. 2012, 14:34
Tânăr, arestat după ce a exploatat sexual patru eleve din Huşi

Potrivit procurorilor vasluieni ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), adolescentele au fost racolate în cursul acestui an din diverse localuri din Huşi, sub promisiunea unor câştiguri mari şi imediate din practicarea prostituţiei. Ulterior, susţin anchetatorii, elevele erau oferite unor diverşi clienţi, în special din municipiul Huşi, care întreţineau relaţii sexuale cu minorele chiar şi în autoturisme, tarifele fiind cuprinse între 50 şi 200 de lei.

„Minorele provin atât din municipiul Huşi, cât şi din comunele învecinate şi frecventau cursurile unor instituţii de învăţământ din oraş. Inculpatul a profitat de vulnerabilitatea victimelor, având în vedere capacitatea de discernământ diminuată a acestora. Mai mult, minorele erau şi constrânse fizic în cazul în care refuzau să întreţină relaţii intime cu clienţii”, a declarat, joi, procurorul-şef al biroului teritorial Vaslui al DIICOT, Mihaela Iosipescu.

Iniţial, tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore de către procurorii DIICOT, iar joi magistraţii Tribunalului Vaslui au emis mandat de arestare preventivă pe numele acestuia, sub acuzaţia de trafic de minori.