ULTIMA ORĂ: Avion prăbuşit, sunt zeci de victime

Un avion de tip ATR-42 s-a prăbuşit la puţin timp după decolare de pe aeroportul de la Fond-du-Lac, în nordul Saskatchewan, în vestul Canadei, iar mai multe din cele 25 de persoane care se aflau la bord au fost rănite, a anunţat poliţia, relatează AFP.

RomaniaTV.net
14 dec. 2017, 13:59
ULTIMA ORĂ: Avion prăbuşit, sunt zeci de victime

Avionul, un turbopropulsor aparţinând micii companii regionale West Wind Aviation, poate transporta 48 de persoane, scrie news.ro.

Aeronava s-a prăbuşit miercuri, către ora locală 18.15 (joi, 2.15, ora României), ”la mai puţin de un kilometru de pistă”, în apropiere de aeroportul de la Fond-du-Lac, un orăşel situat la mai bine de 800 de kilometri nord de Regina, capitala provinciei canadiene, potrivit Jandarmeriei Regale Canadiene (GRC, poliţia federală).

”Toţi cei 22 de pasageri şi trei membri ai echipajului au fost evacuaţi de la locul accidentului. Nu s-a înregistrat niciun deces”, a anunţat poliţia într-un comunicat.

Potrivit unor imagini publicate pe reţele de socializare, avionul s-a prăbuşit într-o pădure de la marginea aeroportului, iar o aripă practic intactă era vizibilă pe cerlingă.

Biroul Securităţii Transporturilor (BST) a anunţat că a trimis o echipă de anchetatori la faţa locului, în apropiere de Fond-du-Lac.

Ninsori uriașe erau semnalate în regiune de către serviciile meteorologice.