Violenţe la Ierusalim. Un palestinian a fost ucis de poliţia israeliană. Bărbatul voia să arunce un cocteil Molotov

Un palestinian în vârstă de 17 ani a fost ucis duminică seară de poliția israeliană într-o serie de violențe în Ierusalimul de Est, parte a orașului ocupată și anexată de Israel, a anunțat ministerul palestinian al sănătății.

30 nov. 2015, 06:41
Violenţe la Ierusalim. Un palestinian a fost ucis de poliţia israeliană. Bărbatul voia să arunce un cocteil Molotov

Ayman Abbassi, 17 ani, împușcat în cartierul Ras al-Amud, pe Muntele Măslinilor, este cel de-al 101-lea palestinian ucis în ultimul val de violențe între israelieni și palestinieni care a început la 1 octombrie.

De la această dată, ciocnirile dintre forțele israeliene și tineri palestinieni care aruncă cu pietre în Cisiordania și Fâșia Gaza, precum și atacurile, în majoritate cu armă albă comise de palestinieni izolați, au făcut, de asemenea, 17 morți de partea israeliană, cărora li se adaugă un american și un eritreean.

Poliția israeliană a afirmat într-un comunicat că a deschis focul asupra unui palestinian care agita în mână un cocteil Molotov la Ras al-Amud, fără să precizeze dacă acesta a fost lovit.

Citeşte şi Două palestinience au înjunghiat cu foarfecele un bărbat, la Ierusalim. Momentul a fost surprins de camere VIDEO

Mai mulți palestinieni au fost uciși de forțele israeliene în ciocnirile din Orașul Sfânt de la declanșarea valului de violențe, însă Ayman Abbassi este primul care și-a pierdut viața în cursul confruntărilor la Ierusalim după mai multe săptămâni.

La anunțul morții sale, în cartierul Silwan, de asemenea în partea de răsărit a Ierusalimului, au izbucnit violențe, au informat martori aflați la fața locului.