Vrei un bărbat grijuliu? Poartă acest tip de pantofi

Un studiu realizat de cercetătorii francezi subliniază efectul pantofilor purtaţi de femei asupra bărbaţilor.

RomaniaTV.net
21 nov. 2014, 11:35
Vrei un bărbat grijuliu? Poartă acest tip de pantofi

Daca ai nevoie de o mana de ajutor, ar trebui sa porti pantofi cu toc, spun cercetatorii, in urma observarii comportamentului barbatilor in preajma femeilor, in functie de tipul de pantofi purtati de acestea?

Acesta este mesajul transmis de Nicolas Gueguen, de la Université de Bretagne-Sud din Franta, dupa ce a observat cat de atenti sunt barbatii cu femeile incaltate cu pantofi cu toc, comparativ cu atitudinea fata de femeile ce poarta pantofi cu talpa joasa.

Studiul, publicat in jurnalul Archives of Sexual Behavior, este primul care analizeaza cum reuseste inaltimea unei femei sa influenteze comportamentul barbatului.

Desi exista deja o legatura intre pantofii cu toc si perceptia asupra infatisarii femeii, un singur studiu anterior celui realizat de francezi a incercat sa testeze modul in care pantofii cu toc influenteaza felul in care gandesc barbatii.

Gueguen a urmarit femei incaltate cu pantofi cu talpa joasa in timp ce incercau sa convinga cat mai multe persoane sa completeze un chestionar si a incercat sa isi dea seama daca oamenii erau mai dispusi sa ajute cand femeile purtau pantofi cu toc.

Citeste mai mult pe feminis.ro.