Cazul care a şocat România: Sentinţă în cazul fraţilor surprinşi făcând sex în repetate rânduri

Judecătorii ieşeni au dat vineri prima sentinţă într-un caz şocant petrecut în judeţul Iaşi.

19 iul. 2014, 09:27
Cazul care a şocat România: Sentinţă în cazul fraţilor surprinşi făcând sex în repetate rânduri

Un tânăr de 19 ani a fost condamnat ieri la trei ani de închi­soare cu executare după ce a în­treţinut raporturi sexuale în mod repetat cu sora sa de 12 ani. Ionuţ Dan S. a fost acuzat de act sexual cu un minor, iar sentinţa magistraţilor ieşeni nu este definitivă. Procurorii au descris în actul de acuzare că relaţia amoroasă dintre cei doi fraţi s-a derulat cu consimţământul adolescentei şi au reuşit să probeze patru acte materiale împotriva adultului. Potrivit rechizitoriului, relaţia dintre fraţii Ionuţ Dan şi Alina S. a început în primăvara anului trecut, cu scurt timp înainte ca tatăl celor doi să decedeze. Anchetatorii notează că prima faptă a avut loc în martie 2013, atunci când Ionuţ Dan a mers la un grajd pentru a hrăni animalele, găsind-o acolo pe sora sa. Tânărul i-a propus adolescentei să întreţină raporturi sexuale cu el, fata fiind de acord. În actul de acuzare se arată că mama celor doi a intrat la un moment dat în încăpere, descoperindu-i pe copiii săi în timpul actului sexual. Femeia i-a povestit soţului ei ce a văzut, iar cei doi părinţi au luat decizia de a nu anunţa Poliţia şi de a-l pedepsi pe Ionuţ Dan.

„In­culpatul a fost alungat de părinţi la un unchi, acolo unde a locuit pentru o perioadă de timp”, se arată în rechizitoriu. La scurt timp, băiatul s-a întors acasă şi, se arată în documentul citat, a între­ţinut încă o dată raporturi sexuale cu sora sa, în toaleta din curte. O altă scenă descrisă de procurori s-a petrecut în vară, atunci când cei doi au fost la un pas să fie prinşi de mamă în casă.

Chiar dacă este posibil ca aventura amoroasă dintre cei doi să fi continuat, până în primăvara acestui an procurorii nu au mai putut identifica vreo faptă de acest gen. Astfel, ultimul act material imputat lui Ionuţ Dan este plasat de anchetatori pe 29 martie 2014, atunci când băiatul şi sora sa de 12 ani au fost prinşi în pat de o mătuşă de a lor. Vestea a circulat în sânul comunităţii ajungând şi la urechile asistentului social din Tomeşti. Acesta a anunţat la începutul lunii aprilie Poliţia. După câteva zile, Ionuţ Dan S. a fost arestat de Judecăto­ria Iaşi, chiar dacă, în timpul audierilor, le-a spus procurorilor că ar fi fost provocat de sora sa.

Tânărul a fost pus sub acuzare doar pentru infracţiunea de act sexual cu un minor deoarece de la 1 februarie, când a intrat în vigoa­re noul Cod Penal, infracţinea de incest nu se mai pedepseşte.