Străinii vin în România pentru OPERAŢII ESTETICE

În timp ce românii merg la clinicile din străinătate pentru malformaţii şi pentru a trata diferite tipuri de cancer sau tumori, străinii vin în România pentru silicoane, operaţii la nas şi proteze dentare.

24 mart. 2015, 08:57
Străinii vin în România pentru OPERAŢII ESTETICE

De la an la an, numărul străinilor care vin la noi pentru investigaţii şi tratamente este tot mai mare. În jur de 8.200 de străini s-au tratat, anul trecut, în clinicile şi spitalele private din România, potrivit unei agenţii de turism medical.

Cei mai mulţi pacienţi străini vin din Italia, Franţa, Spania, Germania, Elveţia şi Marea Britanie, dar am avut pacienţi şi din Rusia sau Statele Unite. Ei plătesc, în medie, 3.200 de euro pentru tratamentele şi operaţiile efectuate în România şi economisesc, astfel, în jur de 45% din preţul pe care l-ar fi plătit în ţara lor pentru aceleaşi servicii medicale.

Implanturile cu silicon, lifting-ul facial, protezele dentare, dar şi pentru şold şi operaţiile estetice la nas sunt cele mai solicitate de către străinii care vin în România.

În schimb, românii îşi tratează în clinicile din străinătate malformaţiile, traumatismele rămase în urma unor accidente, diferite tipuri de cancer sau tumori. Multe dintre aceste cereri sunt situaţii grave. Cele mai solicitate destinaţii pe segmentul de turism medical de români sunt Ungaria, Turcia, Austria, Germania şi Israel.

Un român cheltuie în străinătate pentru servicii medicale peste 5.000 de euro, din cauza afecţiunilor majore tratate. Cu toate că nu există statistici clare cu privire la românii care apelează la serviciile medicale din afară, specialiştii spun că sunt mai mulţi decât străinii care ne vizitează în acelaşi scop.