Tânărul din Vaslui acuzat de violarea unei fete de 14 ani, arestat după două săptămâni de căutări

Un tânăr în vârstă de 26 de ani, din localitatea vasluiană Dumeşti, acuzat că a violat o fată de 14 ani pe un câmp de la marginea satului, a fost arestat preventiv, luni, de Tribunalul Vaslui, după aproape două săptămâni de căutări ale poliţiştilor vasluieni.

RomaniaTV.net
08 oct. 2012, 15:23
Tânărul din Vaslui acuzat de violarea unei fete de 14 ani, arestat după două săptămâni de căutări

Dat în urmărire de către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui, Neculai Lela a fost identificat în municipiul Iaşi, în urma căutărilor desfăşurate de poliţişti în ultimele două săptămâni.

Cercetările în acest caz au fost declanşate în 24 septembrie, în urma reclamaţiei depuse la Poliţie de către o fată de 14 ani, care susţine că a fost violată de consăteanul ei în vârstă de 26 de ani.

„Suspectul în acest caz şi fata de 14 ani au participat împreună la discoteca din localitatea Dumeşti. Spre dimineaţă, minora a plecat spre casă numai că, pe drum, a fost ajunsă din urmă de tânărul de 26 de ani care, după ce a lovit-o, a dus-o cu forţa pe un câmp din apropierea satului, unde a întreţinut relaţii sexuale cu victima. După comiterea faptei, suspectul a părăsit zona, iar apoi şi localitatea de domiciliu, sustrăgându-se astfel cercetărilor”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Mihaela Ştraub.

Reţinut iniţial pentru 24 de ore, tânărul de 26 de ani a fost prezentat în faţa instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Magistraţii Tribunalului Vaslui au emis mandat de arestare pe numele lui Neculai Lela pentru o perioadă de 15 zile, sub acuzaţia de viol.