Vasluian CONDAMNAT la 20 de ani de închisoare după ce şi-a VIOLAT în mod repetat fiicele

Un bărbat de 42 de ani, din localitatea Bălţăteni, judeţul Vaslui, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Iaşi la 20 de ani şi opt luni de închisoare pentru viol, tentativă de viol şi incest, după ce a recunoscut că şi-a abuzat sexual fiicele, în mod repetat.

RomaniaTV.net
21 oct. 2013, 19:24
Vasluian CONDAMNAT la 20 de ani de închisoare după ce şi-a VIOLAT în mod repetat fiicele

Curtea de Apel Iaşi l-a condamnat definitiv la 20 de ani şi opt luni de închisoare, pentru şase infracţiuni la viaţa sexuală, pe vasluianul arestat preventiv în ianuarie 2013, după ce, în ultimii ani, şi-a violat în mod repetat două fiice, acum în vârstă de 12 şi 16 ani, şi a încercat să abuzeze şi de o altă fată de-a sa, în vârstă de 13 ani.

De fapt, magistraţii ieşeni au menţinut sentinţa dată de Tribunalul Vaslui la mijlocul lunii august 2013, respingând astfel apelul bărbatului de 42 de ani, considerându-l ca nefondat.

Potrivit sentinţei date de magistraţii vasluieni şi menţinută în totalitate de Curtea de Apel Iaşi, Ionel Balan a primit câte două condamnări de 16 ani şi opt luni de închisoare pentru viol asupra celor două fete şi încă două condamnări de câte patru ani şi opt luni pentru incest. De asemenea, magistraţii vasluieni l-au condamnat pe tatăl incestuos la alţi opt ani şi patru luni de închisoare pentru tentativă de viol şi doi ani şi patru luni pentru tentativă de incest asupra fetei de 13 ani. În plus, completul de judecată i-a dat şi un spor de pedeapsă de încă patru ani de închisoare, astfel încât bărbatul va avea de executat 20 de ani şi opt luni de puşcărie.

Pe lângă aceste condamnări, magistraţii Tribunalului Vaslui l-au obligat pe bărbat să plătească câte 2.500 de lei despăgubiri morale celor două fete violate, relatează Mediafax.

Potrivit rechizitoriului depus în instanţă de către procurori, bărbatul de 42 de ani şi-a abuzat sexual mai întâi fata de 16 ani, încă din anul 2009, adolescenta părăsind între timp domiciliul părinţilor. Ulterior, şi-a violat şi fiica de 12 ani, iar apoi a încercat să abuzeze sexual şi de cealaltă fată a sa, în vârstă de 13 ani.
Cercetările în acest caz au fost demarate de organele de anchetă urma sesizării făcută la postul comunal de poliţie de către conducerea şcolii din Băcani, unde învăţau două dintre fiicele bărbatului.

Citete şi: Dezvăluiri incredibile despre violatorul jurnalistei din Capitală