Un poliţist prins în timp ce primea mită a sărit în mare, în Portul Tomis. Omul legii, arestat preventiv

Întâmplare incredibilă petrecută, joi seara, în Constanţa. Un poliţist prins în flagrant s-a aruncat în mare ca să scape de procurorii DNA. În acest sens, Tribunalul Constanța a decis vineri arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Laurențiu Marin Dobre, ofițer de poliție judiciară în IPJ Constanța - Serviciul de Investigații Criminale.

23 iul. 2015, 20:08
Un poliţist prins în timp ce primea mită a sărit în mare, în Portul Tomis. Omul legii, arestat preventiv

Un polițist constănțean a fost prins în flagrant, joi seară, în timp ce primea mită. Dându-și seama că nu poate scăpa pe uscat de procurorii DNA, polițistul a sărit în apă, în Portul Tomis, acolo unde a fost organizat flagrantul, potrivit reporterntv.ro. Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, ca urmare a deciziei Tribunalului Constanța.

Potrivit unui comunicat al DNA, în 29 iunie, Laurențiu Dobre, subcomisar de poliție, a pretins de la o persoană (martor denunțător) suma de 3.000 euro pentru ca, în exercitarea atribuțiilor de organ de cercetare, să nu dispună începerea urmăririi penale față de acesta în dosarul în care este cercetat.

„În plus, inculpatul Dobre i-a promis denunțătorului că în schimbul sumei respective va dispune restituirea bunurilor ce au fost ridicate cu ocazia percheziției domiciliare efectuată în aprilie la domiciliul acestuia din urmă. Ulterior, la 16 iulie, martorul denunțător a fost abordat din nou de Laurențiu Dobre, care i-a pretins, încă o dată, 3.000 euro în scopul menționat”, susțin procurorii.

DNA precizează că pentru primirea sumei de 3.000 euro ofițerul de poliție a stabilit ca termen limită data de 20 iulie și, ulterior, 23 iulie. Joi, în jurul orelor 17,00, Laurențiu Dobre s-a întâlnit cu denunțătorul în Portul Tomis din Constanța, împrejurare în care inculpatul a primit de la acesta 3.000 euro, constatându-se astfel infracțiunea flagrantă. La vederea procurorilor, bărbatul a sărit în apă.

Martor la cele întâmplate a fost un ospătar de la un restaurant din Portul Tomis. Acesta a povestit că a observat o persoană care se dezbrăca de haine, iar apoi a sărit de pe ponton în acvatoriul din Portul Tomis. Bărbatul mai susține că nu l-a văzut pe individ întorcându-se la mal și că ar fi înotat spre larg.

CITEŞTE ŞI: Cum a scăpat de pedeapsă un interlop din Constanţa căutat pentru zeci de infracţiuni