Traian Băsescu: Ponta a depăşit nişte limite. Am tot ÎNGHIŢIT. Ioana Petrescu a fost aruncată în GURA LUPULUI

Traian Băsescu a declarat, miercuri, că premierul Victor Ponta a depăşit "nişte limite" prin declaraţiile făcute după consultările de la Cotroceni, acesta fiind motivul pentru care a dat publicităţii înregistrarea. Şeful statului a spus că ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, are o pregătire teoretică temeinică, dar îi lipseşte practica, iar, în cazul discuţiilor de la Cotroceni, a fost "folosită" şi "aruncată în gura lupului".

16 iul. 2014, 08:23
Traian Băsescu: Ponta a depăşit nişte limite. Am tot ÎNGHIŢIT. Ioana Petrescu a fost aruncată în GURA LUPULUI

„Nu aveau nici un fel de cifră pregătită, aveau doar poveşti, enunţuri de genul să îmbunătăţim colectarea, să facem să funcţioneze ANAF. Realitatea este că ei nici acum nu ştiu cum vor compensa deficitul la Fondul de pensii„, a declarat Traian Băsescu, la B1TV.

Şeful statului a precizat că a respectat întotdeauna cutuma de a nu da publicităţii înregistrările consultărilor de la Cotroceni, însă acum nu a mai făcut-o pentru că premierul Victor Ponta „a depăşit nişte limite”.

Băsescu a amintit de declaraţiile mai vechi ale lui Ponta potrivit cărora, la o rundă de consultări de la Cotroceni, şeful statului îşi căuta sticla de whisky pe lângă fotoliu.

Am tot înghiţit. Acum m-a deranjat faptul că a spus că m-am comportat bădăran. După părerea mea, a fost o discuţie absolut corectă, în care nu am jignit-o nici o clipă – şi se vede din filmare – şi în care am încercat să găsesc motivaţia pentru care să promulg cu conştiinţa împăcată această lege. Iar faptul că Victor Ponta a făcut declaraţii extrem de urâte – ‘preşedintele nepregătit’ – când de fapt ei erau nepregătiţi -, ‘preşedintele a jignit-o pe doamna ministru şi i-a spus că diploma lui valorează mai mult decât cea de la Harvard’… Sunt lucruri pe care, la un moment dat, nu le mai poţi tolera”, a spus preşedintele.

CITEŞTE ŞI REPLICA lui Ponta după difuzarea înregistrării: Trebuie să avem reguli clare. Absolut neserios ce face Băsescu

Băsescu l-a ameninţat pe Ponta că, în cazul în care va continua să mintă în legătură cu modul de derulare a consultărilor de la Cotroceni, va face publice toate înregistrările discuţiilor de la Cotroceni.

„S-ar putea să-l arăt cum arată de când este premier. Când am spus că se poartă ca un pisicuţ când este cu mine, să ştiţi că nu am exagerat deloc şi dacă vom ajunge la stadiul să încerce să perpetueze această minciună publică – ce îi face el preşedintelui când vine la Cotroceni – voi fi obligat să iau măsuri de punere în realitate a modului cum se desfăşoară discuţiile”, a spus Băsescu.

CITEŞTE ŞI ÎNREGISTRAREA de la Cotroceni. Băsescu, către Petrescu: Unde spuneaţi că aţi terminat: la Harvard, la Oxford?

Băsescu a mai spus că Ponta a venit mereu nepregătit la consultări, însoţit de un ministru. „Putea să vină cu oricine, mie mi-ar fi convenit să vină cu Gherghina decît cu ministrul Finanţelor”, a adăugat Băsescu

Şeful statului a mai arătat că Ioana Petrescu are o pregătie teoretică temeinică, dar marea problemă a acesteia este lipsa practicii.

Eu sunt convins că această doamnă este bine echipată din punct de vedere teoretic. Marea problemă a dânsei este lipsa de practică, a venit direct în funcţia de ministru, fără a fi administrat înainte o companie. Eu aş fi mai îngăduitor cu dânsa decât cu premierul, pentru că ea a fost un om folosit de premier, la întâlnire. A intrat în gura lupului şi apoi a vrut să o compenseze. Lipsa de caracter a lui Victor Ponta s-a văzut şi în modul cum a sacrificat-o pe doamna ministru”, a arătat Băsescu.

CITEŞTE ŞI SCHIMB DE REPLICI între Victor Ponta şi Traian Băsescu, la Cotroceni: „Ar fi UNFAIR….”

„Există un element de scuză pentru doamna ministru. Premierul are o mai mare responsabilitate. A cerut să se scoată de pe site-ul Ministerului de Finanţe proiectului Codului Fiscal cu noile taxe, aşa că doamna Petrescu a venii dezarmată la discuţii. Altfel mi-ar fi făcut socoteala cât se strânge în plus din taxa pe autoturisme sau pe impozitul forfetar (…) Primul-ministru a luat-o deşi ştia că i s-a luat orice armă de reducere a CAS. A fost un bărbat number one domnul Ponta. A lăsat-o pe doamna Petrescu să dea răspunsurile„, a completat preşedintele.