8 căi să-ţi îmbunătăţeşti relaţia de cuplu

Pentru a construi si a mentine o relatie de lunga durata si de succes, trebuie sa ai grija si de nevoile emotionale ale partenerului. Cand lucrurile devin dificile sau vremurile sunt grele, atunci trebuie sa ii arati ca esti alaturi de el si ca faci un efort considerabil pentru a-l ajuta.

18 aug. 2017, 12:19
8 căi să-ţi îmbunătăţeşti relaţia de cuplu

1. Ascultare activa
Atat de multa lume considera ca, de fapt, „comunicarea este cheia unei relatii reusite”. Nu suntem de acord cu aceasta afirmatie. Si asta nu pentru ca discutiile nu ar fi de folos, ci pentru ca prea multa lume vede comunicarea ca actiunea prin care ei vorbesc, iar ceilalti asculta! In realitate, cea mai buna cale de a aprecia si intelege pe cineva este prin ascultare activa si empatie.
Ce trebuie facut: nu e obligatoriu sa fii de acord cu partenerul tau tot timpul, dar ii poti asculta punctul de vedere, fara sa adaugi parerea ta. Astfel, in primul rand trebuie sa stii sa asculti!

2. Acceptare
Acceptarea este foarte importanta. Acceptati-va si apreciati-va atat punctele forte, cat si diferentele dintre voi.
Ce trebuie facut: inceteaza sa iti doresti ca partenerul tau sa se schimbe. Accepta-l asa cum este. Daca apar niste lucruri care te supara, discuta problema problema deschis si gasiti o rezolvare.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.