ANAF execută datornicii, sute de mii de somaţii trimise. Vezi dacă eşti pe listă

Publicat: Marţi, 09 Ianuarie 2018 14:00 // Actualizat: Marţi, 09 Ianuarie 2018 14:02 // Sursa: romaniatv.net

Fiscul a trimis anul trecut un număr uriaș de impuneri pentru plata contribuției la asigurările de sănătate (CASS), prin care cere achitarea unor sume neachitate încă din 2012.

Fiscul a trimis 300.000 de notificări pentru plata contribuțiilor de asigurări pe anul 2012, fiind vizați avocați, notari, contabili, ziariști, persoane fizice autorizate sau pentru cei care închiriază spații ori locuințe, potrivit Profit.ro. ANAF a trimis aceste notificări pentru a evita prescrierea acestora, în contextul în care acestea se prescriu după 5 ani.

Ai datorii la ANAF? Iată cum scapi de ele

ANAF a acționat acum pentru a evita o eventuală prescriere la începutul acestui an a datoriilor restante din 2012. Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider Cei peste 300.000 de sunt, în principal, PFA, profesii liberale și alte activități independente, dar printre cei care au primit de la Fisc decizii de impunere sunt și cei care au obținut venituri din drepturi de autor sau chirii. Cine nu achită restanțele, conform instrucțiunilor, ar putea ajunge în situația ca Fiscul să îi pună poprire pe conturi și să-și ia singur banii. Nici suma pe care Fiscul o așteaptă nu este una mică. Astfel, valoarea deciziilor de impunere CASS comunicate în 2017 pentru anul 2012 este de 162,5 milioane de lei, din care 94 milioane lei obligații fiscale neîncasate și 68,5 milioane lei obligații fiscale încasate.
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ANAF CAS CASS decizii impunere fisc
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6671
RON
22 Oct
noapte 6 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H