Avionul dispărut în Oceanul Indian: Piloţii şi-ar fi pierdut cunoştinţa, după un incendiu la bord

O nouă ipoteză iese la iveală în cazul zborului Malaysia Airlines. Piloţii şi-ar fi pierdut cunoştinta, după ce un incendiu ar fi izbucnit la bordul aeronavei. În acest caz, avionul ar mai fi zburat câteva ore pe pilot automat. Între timp, căutările epavei au fost reluate în largul Oceanului Indian.

26 mart. 2014, 07:34
Avionul dispărut în Oceanul Indian: Piloţii şi-ar fi pierdut cunoştinţa, după un incendiu la bord

La mai bine de două săptămâni de la dispariţia aeronavei, misterul a fost elucidat doar parţial. Epava nu a fost găsită încă şi apar tot mai multe întrebări. Nu se ştie ce căuta avionul fix în direcţia opusă rutei normale.

O variantă ar fi că la bord a izbucnit un incendiu.  În acest caz, piloţii au încercat să ajungă la cel mai apropiat aeroport. Asta ar explica virajul la stânga pe care radarul militar al Malaeziei l-a indentificat de la zborul 370. În câteva momente, fumul a devenit mai dens. Chiar şi cu măştile de oxigen, piloţii şi-au pierdut cunoştinţa înainte să trimită un semnal.

Potrivit acestei ipoteze, avionul a continuat să zboare pe pilot automat timp de câteva ore, până când a rămas fără combustibil. Cursa MH370 s-a prăbuşit în sudul Oceanului Indian.

Operaţiunile de căutare au fost reluate. La ele participă şase ţări, care vor răscoli 80 de mii de metri pătraţi în căutarea epavei.

„Le datorăm familiilor şi lumii nerăbdătoare să facem tot posibilul să găsim, până la urmă, epava şi să facem tot ce ne stă în putinţă ca să rezolvăm enigma zborului”, a precizat Tony Abbott, premierul Australiei.