CALENDAR ORTODOX FEBRUARIE 2018: ce trebuie să facă femeile gravide pentru a avea copii frumoşi şi sănătoşi

De la începutul ei și până la sfârșit, luna lui Făurar e împânzită de date tradiționale pline de însemnătate. Și asta pentru că reprezintă o graniță între anotimpuri, o perioadă de tranziție către un nou început, pregătirea pentru retrezirea la viață a naturii. Nu sunt de ignorat nici clipele dedicate iubirii. Lăsând la o parte sărbătoarea „de import” a Sfântului Valentin, de pe 14 ale lunii, Dragobetele e mult așteptat de tinerii îndrăgostiți care mai respectă încă tradițiile neaoșe.

01 feb. 2018, 11:34
CALENDAR ORTODOX FEBRUARIE 2018: ce trebuie să facă femeile gravide pentru a avea copii frumoşi şi sănătoşi

CALENDAR ORTODOX FEBRUARIE 2018: Șirul datinilor din străbuni continuă, pe 11 februarie, cu ziua Sfântului Vlasie. Acesta este protectorul femeilor gravide. Ca să aibă copii frumoși și sănătoși, femeile țin cu strictețe sărbătoarea. Se mai spune că tot în această zi încep să se întoarcă păsările călătoare. Acum se trezesc la viață și fiorii iubirii, așa că Dragobetele este mai mult decât binevenit, cu toate obiceiurile lui. Fiul Dochiei sau Năvalnicul fură inimile și mințile.

Până și păsările încep să-și facă cuiburi acum, darmite oamenii! E vreme de nuntă, de începere a relațiilor trainice. Se spune că tinerii trebuie să se întâlnească unii cu alții, pe 24 februarie, ca să rămână îndrăgostiți tot anul.

CALENDAR ORTODOX FEBRUARIE 2018: Tradiţii şi superstiţii de Făurar. Ce MARI SĂRBĂTORI sunt în această lună