Robert Cazanciuc: Raportul MCV, cel mai bun până în prezent

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a declarat că raportul MCV publicat miercuri este "cel mai bun până în prezent", și marchează o serie de "progrese incontestabile", printre care lupta împotriva corupției și implementarea noilor coduri.

28 ian. 2015, 13:58
Robert Cazanciuc: Raportul MCV, cel mai bun până în prezent

Comisia Europeană a adoptat miercuri raportul privind progresele înregistrate de România în ultimele 12 luni în domeniul reformei judiciare și al luptei împotriva corupției, în cadrul MCV.

Comisia Europeană a publicat, miercuri, analiza privind măsurile întreprinse de România în ultimul an, în domeniul reformei judiciare și al combaterii corupției în cadrul mecanismului de cooperare și de verificare (MCV). Raportul arată progresele continue înregistrate către îndeplinirea obiectivelor MCV și indică domeniile în care sunt necesare măsuri suplimentare.

Victor Ponta, despre raportul MCV: Guvernul nu are nicio problemă, noi primim note bune

Documentul consemnează progresele înregistrate de România, precizând că trebuie menţinut consensul în ceea ce priveşte reformele.

„România este pe drumul cel bun și trebuie să rămână pe această cale. Combaterea corupției reprezintă în continuare cea mai mare provocare și cea mai mare prioritate. Salutăm progresele înregistrate pe parcursul anului trecut, care vor trebui confirmate în 2015. A crescut încrederea românilor în sistemul judiciar, în general, și în urmărirea penală a cazurilor de corupție, în special, pe fondul unei creșteri a nivelului de profesionalism al sistemului judiciar în ansamblul său. Continuând împreună în cadrul mecanismului de cooperare și de verificare, care se bucură de sprijinul neechivoc al cetățenilor, Comisia își va menține sprijinul față de eforturile României de a obține rezultate în ceea ce privește independența numirilor în funcții de conducere din sistemul judiciar, finalizarea inițiativelor legislative în curs și combaterea sistematică a corupției”, a precizat a declarat prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans.

Raport MCV: România va fi monitorizată pe Justiţie