Ministrul Transporturilor: Contractele pentru asigurarea deszăpezirii au ajuns la 78%

Contractarea pentru deszăpezire a ajuns la 78%, în condițiile în care 20% din activitatea de deszăpezire poate fi acoperită cu utilajele proprii, a declarat, miercuri, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, după o ședință cu reprezentanți ai conducerii Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) având ca teme pregătirile companiei pentru iarna 2015 - 2016 și analiza execuției proiectelor de autostrăzi.

25 nov. 2015, 18:23
Ministrul Transporturilor: Contractele pentru asigurarea deszăpezirii au ajuns la 78%

Conform unui comunicat al ministerului de resort, CNADNR a prezentat situația la zi a contractelor pentru asigurarea activității de deszăpezire și stadiul de execuție al proiectelor de autostrăzi.

„Analiza la zi a stadiului pregătirii companiei pentru iarna aceasta ne-a indicat că, de la ultima situație prezentată, atunci când era asigurată contractarea pentru deszăpezire în procent de 70%, a evoluat la 78%. Suplimentar, 20% din activitatea de deszăpezire poate fi acoperită, în perioada imediat următoare, cu cele 684 de utilaje proprii, din care 100 sunt autofreze achiziționate recent”, a spus șeful de la Transporturi.

Dan Costescu a solicitat CNADNR să îndeplinească și să respecte procedura de achiziție, astfel încât, în cel mai scurt timp să fie încheiate contractele de deszăpezire pentru întreaga rețea de autostrăzi și drumuri naționale din România.

„Până la finalizarea acestor contracte, în funcție de condițiile meteo, în caz de nevoie, am solicitat CNADNR redistribuirea utilajelor din dotarea proprie pentru asigurarea necesarului”, a precizat el.

În ceea ce privește cel de-al doilea subiect aflat pe ordinea de zi, respectiv stadiul construcției de autostrăzi, în urma datelor prezentate de CNADNR, au fost discutate atât întârzierile de la termenele propuse, cât și unele carențe de ordin administrativ ale persoanelor responsabile cu gestionarea proiectelor.

„În acest sens, la sfârșitul discuțiilor am solicitat conducerii CNADNR măsuri ferme pentru îmbunătățirea imediată a gestionării proiectelor și pentru găsirea unor soluții viabile de continuare și finalizare a proiectelor’, a adăugat ministrul Dan Costescu.

Citeşte şi