Educaţie copii: Ce ai de făcut când copiii nu sunt cuminţi

De ce sunt copiii "obraznici"? Răspunsul specialiştilor este simplu: "pentru că nu ştiu să rezolve o problemă în alt mod". Adică, cei mici încearcă să facă faţă unor diverse situaţii, dar nu reuşesc. Sau nu reuşesc tot timpul. Şi atunci comportamentul lor nu este tocmai ce-şi doreşte un părinte de la copilul său.

10 nov. 2015, 20:46
Educaţie copii: Ce ai de făcut când copiii nu sunt cuminţi

Care este cheia solutionarii acestei probleme? Parintele trebuie sa identifice cauza declansarii ei si sa-l ghideze pe cel mic sa gaseasca o alta solutie.

Iti suna cunoscut?

– ii spui copilului tau adolescent ca nu are voie sa iasa din casa, el da un sut in perete, iese din casa si mai tranteste usa;

– ii spui fetei tale ca tinuta nu este tocmai potrivita pentru scoala, ea tipa la tine ca esti un parinte rau. Si nu e decat 8 dimineata;

– copilul tau de 10 ani vrea sa se uite la televizor inainte sa-si termine temele. Cand pui piciorul in prag incepe o criza de nervi care va lasa pe amandoi frustrati si epuizati.

Aceste actiuni au devenit, poate, obiceiuri. Este mai usor pentru un copil sa faca acelasi lucru de 100 de ori ca doar are experienta.

Care sunt problemele copiilor

Problemele copiilor sunt diferite, insa pot fi impartite in trei mari categorii.

Probleme emotionale

Toata lumea are momente de furie, tristete, frustrare, neajutorare sau bucurie. Cand un copil nu si-a dat seama cum sa reactioneze la astfel de emotii, poate deveni agresiv si iritat. Tipa, face crize de nervi, injura, loveste.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.