ELVETIA – COSTA RICA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR: 2-2

ELVETIA - COSTA RICA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING 2018. Meciul se va juca miercuri, de la ora 21:00, în etapa a treia din Grupa E de la Campionatul Mondial 2018. Elveţienii au nevoie de o remiză pentru a obţine calificarea în optimile de finală ale turneului final din Rusia.

27 iun. 2018, 13:46
ELVETIA – COSTA RICA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING TVR: 2-2

ELVETIA – COSTA RICA 2-2

Min. 90+2 – GOOOOOL COSTA RICA! Oviedo transformă lovitura de pedeapsă. Minge a ajuns în bară, l-a lovit pe Sommer în spate și a intrat în poartă, 2-2

Min. 88, ELVETIA – COSTA 2-1

Min. 56 – GOOOOL COSTA RICA!

Min. 30, ELVETIA – COSTA 1-0, Dzemaili marchează al zecelea gol în 68 de selecții pentru Elveția.

Min. 24 – O nouă ocazie a Costa Ricăi. Collindres șutează, dar fundașul Akanji respinge cu genunchiul. Mingea se ducea pe spațiul porții.

Min. 19 – Ocazie Costa Rica. Oviedo șutează din unghi, dar Sommer respinge din nou.

Min. 10 – Bară Costa Rica. Colindres trimite un trasor care nimerește transversala.


Echipele de start

  • Elveţia: Sommer – Lichtsteiner, Schar, Akanji, R. Rodriguez – Xhaka, Behrami – Shaqiri, Dzemaili, Embolo – Gavranovic
  • Rezerve: Burki, Mvogo, Djourou, Drmic, Elvedi, G. Fernandes, Freuler, Lang, Moubandje, Seferovic, Zakaria
  • Costa Rica: Navas – Gamboa, Acosta, Gonzalez, Manley, Oviedo – Colindres, Borges, Guzman Perez, B. Ruiz, J. Campbell
  • Rezerve: Pemberton, Moreira – Azofeifa, Bolanos, Calvo, Duarte, Gutierrez, Smith, Tejeda, Urena, Venegas, Wallace

GRUPA E

21:00 Serbia – Brazilia, la Moscova (TVR 1, TVR HD)

21:00 Elveţia – Costa Rica, la Nijnîi Novgorod (TVR 2)

Clasament

ELVETIA – COSTA RICA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING 2018 – CM 2018. Elveţia a început cu dreptul Campionatul Mondial 2018, cu o remiză în meciul de debut cu Brazilia, scor 1-1. În al doilea meci, cu Serbia, selecţionata pregătită de Vladimir Petkovic a început cu stângul, sârbii deschizând scorul rapid. Elveţienii au întors soarta meciului după pauză prin golurile marcate de Xhaka şi Shaqiri. Elveţia se califică în optimi cu o remiză în meciul cu Costa Rica. Şi o înfrângere i-ar ajuta pe elveţieni, în cazul în care Brazilia învinge Serbia sau dacă sârbii pierd la un scor mai mare decât selecţionata lui Vladimir Petkovic.

Elveția se poate califica chiar și cu o înfrângere, cu condiția ca Brazilia să învingă Serbia în celălalt meci al grupei. Dar europenii își doresc victoria, pentru a nu depinde de jocul rezultatelor. „Avem mai multă calitate și mai mult talent decât în trecut”, a declarat mijlocașul Gelson Fernandes.

„Felul în care am luptat împotriva Serbiei, când am câștigat cu un gol marcat în ultimul minut, după ce fuseserăm conduși cu 1-0, arată că am progresat. În trecut, n-am fi fost capabili de o asemenea revenire. Asta ne dă încredere că ne putem califica în optimile de finală”, a spus și Xherdan Shaqiri.

ELVETIA – COSTA RICA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING 2018 – CM 2018. Costa Rica este eliminată de la Campionatul Mondial 2018, după ce selecţionata pregătită de Oscar Ramirez a pierdut ambele meciuri. Costaricanii au fost învinşi de Serbia, cu un gol magistral marcat de Kolarov. În meciul cu Brazilia, Kelyor Navas şi colegii lui au fost egali cu Seleco timp de 90 de minute, dar în minutele de prelungire au primit două goluri de la Coutinho şi Neymar.

ELVETIA – COSTA RICA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING 2018 – CM 2018. Meciul Elveţia – Costa Rica se va disputa pe stadionul din Nijni Novgorod. Arena a fost inaugurată în 2017 şi a costat 290 de milioane de euro. Capacitatea stadionului este de 44.899 de locuri, însă la meciurile de la Campionatul Mondial 2018 vor putea fi utilizate 43.319 locuri.

ELVETIA – COSTA RICA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING 2018 – CM 2018. FIFA, procedură disciplinară împotriva lui Xhaka și Shaqiri, după scandalul politic declanșat după Elveția – Serbia 

Elveția a fost condusă de Serbia în meciul al doilea din grupa E a Mondialului din Rusia, însă Xhaka și Shaqiri au devenit eroi naționali, după ce au adus o victorie nesperată elvețienilor. Cei doi au sărbătorit prin gesturi simbolizând vulturul negru de pe drapelul Albaniei, iar simbolul face referire la „Marea Albanie”, o doctrină naţionalistă, ce doreşte să regrupeze într-un singur stat toţi albanezii din Balcani. FIFA interzice mesajele politice pe stadioane și a decis să deschidă o procedură disciplinară împotriva celor doi.

De menționat că Granit Xhaka este născut în Elveţia din familie kosovară, iar Xherdan Shaqiri e născut în Kosovo.

Presa sârbă a remarcat imediat aceste gesturi, titrând pe prima pagină: „Provocare rușinoasă”, în timp ce ziarele din Pristina, capitala Kosovo, au văzut „o prestaţie extraordinară” a celor doi jucători, vorbind despre „isteria” declanşată de gesturile lui Xhaka şi Shaqiri. Preşedintele Kosovo, Hashim Thaci, i-a felicitat pe cei doi jucători: „Victoria este binemeritată. Mândru de voi! Kosovo vă iubeşte”!

Până și presa elvețiană, în ciuda victoriei, a criticat gestul celor doi jucători: „Xherdan Shaqiri şi Granit Xhaka au un mare talent, dar sensibilitatea lor politică şi conştiinţa socială lasă mult de dorit”, a scris Neue Zuercher Zeitung.

Vineri, Elveţia a învins cu 2-1 Serbia, în al doilea meci din Grupa E a Cupei Mondiale din Rusia. Pentru sârbi a marcat Mitrovic, în minutul 5, iar pentru elvețieni au punctat Xhaka, în minutul 52 şi Shaqiri, în minutul 90.

Lider în grupă este Brazilia, cu 4 puncte, la egalitate cu Elveția, în timp ce Serbia e pe 3, cu 3 puncte, iar Costa Rica e ultima, fără niciun punct.