Focar de tuberculoză într-o şcoală. Profesoara de religie şi 12 elevi au fost infectaţi

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi au demarat o anchetă epidemiologică în comuna Drăguşeni, după ce a fost confirmat diagnosticul de tuberculoză la o profesoară care predă religia la şcolile din comuna Drăguşeni, precum şi în unitatea de învăţământ din satul Adam.

26 ian. 2015, 16:49
Focar de tuberculoză într-o şcoală. Profesoara de religie şi 12 elevi au fost infectaţi

La finalul anului trecut, o profesoara de religie care preda la şcolile din comuna Drăguşeni a fost diagnosticată cu tuberculoză. De curând, elevii cu care profesoara a intrat în contact au fost la rândul lor testaţi.

„A fost confirmat un caz de tuberculoză la o profesoară de religie de pe raza comunei Drăguşeni. În urma anchetei epidemiologice au fost testaţi la tuberculină un număr de 361 de elevi. Din aceştia, 18 elevi au prezentat reacţie pozitivă la IDR. 12 dintre ei au rămas internaţi în Spitalul TBC Galaţi pentru evaluări suplimentare”, a declarat Liliana Iordăchescu, purtător de cuvânt DSP Galaţi, potrivit adevarul.ro.

În trecut, profesoara de religie a lucrat la dispensarul TBC din Tecuci.

Dacă se confirmă că elevii internaţi în spital au tuberculoză, şcolile din care aceştia provin ar putea fi închise.

Pacienţii cu tuberculoză pulmonare prezintă tuse mai mult de două-trei săptămâni, febră, frisoane, transpiraţie nocturnă abundentă, pierdere în greutate şi dureri pectorale. Tratamentul tuberculozei se poate întinde pe o perioadă îndelungată de timp, cuprinsă între şase şi opt luni.

Vezi şi: Suspiciuni de TBC într-o şcoală din Ilfov după moartea unui profesor