HAOS la centrul de neuropsihiatrie din Târgu-Jiu. Asistentele, în GREVĂ după ce au fost bătute de pacienţi

Infirmierele şi asistentele de la un centru de neuropsihiatrie din Târgu-Jiu au întrerupt activitatea şi au lăsat pacienţii cu boli mintale nemâncaţi. Motivul: angajatele s-au revoltat pentru că, spun ele, din cauza lipsei medicamentelor pacienţii devin agresivi şi uneori chiar le bat, informează România TV.

07 sept. 2015, 18:56
HAOS la centrul de neuropsihiatrie din Târgu-Jiu. Asistentele, în GREVĂ după ce au fost bătute de pacienţi

La centrul de neuropsihiatrie sunt 130 de pacienţi, iar personalul medical le face cu greu faţă din cauză că nu mai au medicamente. Bolnaviii devin extrem de violenţi şi uneori le agresează pe infirmiere.

„Noi nu avem nici vată cu ce să facem injecţii. Rupem faşa ca să facem injecţii, punem spirt pe ea. Nici medicamente nu avem. Se agită, se agită şi luăm şi bătaie. Au fost şi femei care au mers la spital. Ne mai muşcă şi pe noi”, a spus o infirmieră.

Angajatele sunt nemulţumite că sunt plătite cu salariul minim pe economie. Mai mult, nu au primit nici majorarea cu 12% aprobată de Consiliul Judeţean Gorj.

Angajaţii şi-au reluat activitatea abia după ce reprezentanţii centrului le-au promis că problemele lor vor fi rezolvate.

Citeşte şi Sute de medici şi pacienţi, protest de amploare în faţa Guvernului