Imaginaţia inginerilor buzoieni a doborât orice barieră. Au inventat pepenele cu gust de CONIAC VIDEO

Pepene cu gust de coniac, bureţii de baie comestibili sau vinetele albe de mărimea unui ou. Sunt cele mai noi produse, obţinute după ani de cercetări în Staţiunea legumicolă de la Buzău. Prima recoltă e gata de cules.

RomaniaTV.net
01 sept. 2015, 10:30
Imaginaţia inginerilor buzoieni a doborât orice barieră. Au inventat pepenele cu gust de CONIAC VIDEO

Imaginaţia inginerilor buzoieni a doborât orice barieră. De exemplu, ei au inventat pepene cu gust de coniac sau de kiwi, potrivit România TV.

Citeşte şi Legume româneşti cu gust exotic, la Buzău. Roşia cu gust de ananas sau pepenele cu gust de coniac

Într-adevar are aromă de kiwi. şi cel de coniac. Da, are tenta aia de gust de coniac, dar care nu te îmbată, nu îţi face rău, dar gustul îl are„, a declarat Constantin Vlad, director Staţiune de Cercetare.

Castravetele mexican, fratele geamăn al castravetelui anticancer produs tot în staţiunea de cercetare de la Buzău, este mană cerească pentru diabetici.  Ultima invenţie sunt bureţii de baie naturali care pot deveni la nevoie, ingredient in salate.

I se mai spune şi insulina verde pentru că este benefic bolnavilor de diabet are multe întrebuinţări pe lângă aspectul de aliment. O specie cu multiple întrebuintari. Cât este mic poate fi folosit ca şi dovlecelul, iar când se măreşte. Poate deveni un burete de baie veritabil ecologic. Avem şi vinetele foarte mici aşa numitele vinetele tip ou de dimensiunea unui ou care au altă direcţie de utilizare, pot înlocui ciupercile, pot fi conservate în oţet„, a declarat academicianul Costel Vânătoru.

Citeşte şi A pus o felie de pepene pe GRĂTARUL încins. Pare ciudat, dar rezultatul e DELICIOS. Uite reţeta

Iar masa cu legumele altfel este completată de vinetele exotice de culoare albă. Solicităril vin acum pe bandă rulantă după ce s-a dus vestea că unele dintre aceste legume ameliorează chiar şi boli grave.