În ce situaţii ciocolata e permisă diabeticilor

Fie că suferi de diabet zaharat, fie că ai colesterolul mărit, ciocolata poate rămâne în dieta ta, dar numai dacă respecți anumite reguli.

22 aug. 2017, 08:39
În ce situaţii ciocolata e permisă diabeticilor

Alege varianta dietetică

În cazul în care ai fost diagnosticat cu diabet, mai rar sau la ocazii speciale, poți să mănânci o porție mică pe zi de ciocolată amăruie. Este de preferat să alegi varianta dietetică, preparată în casă, cu îndulcitor pulbere sau lichid.

Dacă observi o scădere a glicemiei sau dacă intenționezi să faci puțină mișcare, ciocolata va preveni agravarea situației și va crește nivelul de glucoză din sânge atât cât este necesar. Flavonoidele provenite din cacao favorizează reacția organismului la insulină, ceea ce scade șansele ca glucoza să fie stocată în celulele grase ale corpului.

Ciocolata neagră crește colesterolul bun

Îți place mai mult ciocolata amăruie? Acesta previne creșterea periculoasă a nivelului de colesterol rău. Un consum moderat de ciocolată amăruie scade nivelul de colesterolul rău și-l crește pe acela de colesterol bun. Acidul stearic pe care-l conține acest sortiment de ciocolată previne formarea depunerilor de grăsimi pe vasele de sânge, îngustându-le.

Cum recunoști ciocolata veritabilă?

Chiar dacă ești la dietă de slăbit, nu ai motive să renunți cu totul la ciocolată, numai să ai grijă să alegi una de calitate. O recunoști după textura fină, culoarea închisă. Nu trebuie să se fărâmițeze, nu se topește cu ușurință și nu se lipește de dantură. Pe lista ingredientelor de pe eticheta nu trebuie să lipsească: unt de cacao, masă uscată de cacao, zahăr pudră, notate în această ordine.

Studiile au arătat că un consum moderat de ciocolată contribuie la reducerea indicelui de masă corporală. S-a observat că persoanele care au mâncat ciocolată neagră de 2 ori pe săptămână au slăbit mai ușor.

Are efect antistres

2-3 cubulețe de ciocolată neagră alungă stresul, o dispoziție proastă, stări depresive și-ți redă echilibrul emoțional. Îți aduc un plus de magneziu, stimulează producerea de serotonină care are efect antistres și antidrepresiv. Conțin și potasiu care-ți dă energie, te ajută să ai o memorie și o putere de concentrare mai bună.

Află ce alimente trebuie să evite cei care suferă de diabet pe clicksanatate.ro.