Interviu cu Vladimir, huligan rus, după bătăile de la Marsilia: Fanii englezi sunt nişte fetiţe

La două zile după incidentele violente de la Marsilia, dintre fanii reprezentativelor Rusiei şi Angliei, atenţia mass-media este în continuare concentrată asupra evenimentelor, cele mai sângeroase după cele produse în 1998, în acelaşi oraş, pe durata CM 1998.

13 iun. 2016, 08:26
Interviu cu Vladimir, huligan rus, după bătăile de la Marsilia: Fanii englezi sunt nişte fetiţe

AFP a reuşit să stea de vorbă cu unul dintre huliganii ruşi, implicaţi în incidentele violente de la Marsilia. Îl cheamă Vladimir şi are doi copii lăsaţi în ţară. „Nu contează din ce oraș provin fanii sau care este echipa pe care o sussţin în camionat. Este important ca toți suntem din Rusia şi ne vom lupta cu englezii. Englezii spun mereu că sunt cei mai tari huligani ai fotbalului. Am vrut să le arătăm englezilor că în comparaţie cu noi sunt nişte fetiţe.

Citeşte şi EURO 2016. Un suporter nord-irlandez a murit la Nisa, după înfrângerea cu Polonia

Fanii sau huligani din Rusia sunt, în principal tineri, cu vârste de 20-30 de ani şi majoritatea dintre ei fac sport în Rusia. Fac tot felul de sporturi, precum bax sau diverse forme de arte marţiale. Scopul nostru este acela de a dovedi că fanii englezi nu sunt huligani şi habar n-au cum să se lupte. Mulţi ruşi au venit în mod special pentru asta. Este ca un sport.

Citeşte şi EURO 2016. Violenţe pe stadion după ANGLIA – RUSIA. 6 suporteri ARESTAŢI FOTO&VIDEO

Englezii folosesc scaune și sticle pentru a se lupta, stilul rusesc se bazează doar pe pumni. Nu avem dorinţa de a ucide sau a răni pe cineva. Dorim doar să ne arătăm puterea. Am sentimentul că a fost interesant pentru poliția franceză să ne vadă bătându-ne cu englezii. Au intervenit în ultimul moment„, a declarat Vladimir, pentru AFP.