Liviu Dragnea: În toamnă trebuie să fie stabiliţi candidaţii PSD la alegerile locale din 2016

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri, la Sibiu, că în toamnă PSD va trebui să aibă desemnaţi candidaţii la alegerile locale din 2016.

RomaniaTV.net
08 iul. 2015, 19:22
Liviu Dragnea: În toamnă trebuie să fie stabiliţi candidaţii PSD la alegerile locale din 2016

Liviu Dragnea a declarat, miercuri, la Sibiu, că PSD este în plin proces de alegeri interne pentru desemnarea candidaţilor social-democraţi la alegerile locale din 2016. Până la finalul lunii iulie ar urma să aibă loc toate conferinţele judeţene, urmând ca până în septembrie să se încheie alegerile şi în filialele locale ale organizaţiilor judeţene, iar în octombrie să fie cunoscute toate numele candidaţilor care vor intra în cursa pentru alegerile locale 2016.

„Colegii vor să finalizeze conferinţele judeţene până la sfârşitul lunii iulie. Majoritatea membrilor de partid au ajuns la concluzia că luna septembrie trebuie să găsească PSD cu alegerile finalizate, pentru ca luna septembrie să fie luna în care, indiferent ce se întamplă pe scena politică, PSD să nu mai fie într-un proiect de alegeri interne care va genera şi unele tensiuni. Cred că luna septembrie este luna în care trebuie să se încheie discuţiile în fiecare organizaţie pentru viitorii candidaţi, iar luna octombrie trebuie să fie luna în care candidaţii la alegerile locale din 2016 sunt stabiliţi, altfel există riscul ca să se lungească până la sărbătorile de iarnă şi partidul intră nepregătit în alegerile locale. Un partid serios aşa se organizează”, a mai spus Liviu Dragnea.

Coordonatorul politic al PSD a vorbit şi despre necesitatea unui „nou proiect politic pentru PSD”: „În plus, în partid, în ansamblu, poate este nevoie să se construiască un nou proiect politic: o nouă abordare doctrinară, o nouă abordare a marilor proiecte de ţară, o abordare strategică, leadership. PSD trebuie să ţină cont şi de evoluţia societăţii. Nu numai PSD, toate partidele. Ca să nu rămâi în urmă trebuie să fi ancorat în realitate şi, cred că un nou proiect politic pentru PSD pe care să-l prezinte oamenilor într-o perioada rezonabilă, este foarte important”.

Citeşte şi Dragnea: PSD a fost supărat din cauza votului UNPR pentru numirea lui MRU la SIE

Totodată, Dragnea a precizat că PSD are o cotă de încredere în rândurile electoratului de peste 40% şi a apreciat că este de datoria social-democraților să pregătească alegerile de anul viitor cu „multă responsabilitate”. „PSD nu are voie să se blazeze, nu e cazul. Este un partid serios, un partid responsabil, bine așezat și bine structurat, un partid care este, în continuare, la nivel național, în urma cercetărilor sociologice, la o cotă de încredere de peste 40%, ca efect al unei guvernări bune a guvernelor Ponta. Este de datoria noastră să pregătim alegerile locale și parlamentare de anul viitor cu multă responsabilitate”, a spus Liviu Dragnea.

Potrivit acestuia, PSD a evoluat în ceea ce privește încrederea cetățenilor prin prisma anilor de guvernare și a faptului că în acest timp România a avut o creștere economică durabilă și sustenabilă: „PSD a evoluat binișor ca și cotă de încredere. Eu pun foarte mult asta pe seama efectelor bune ale guvernării, care țin România în al treilea an de creștere economică, poate pe primul loc din Uniunea Europeană. După trei ani de zile vorbim de creștere economică durabilă, sustenabilă, așezată. Plus că încep să se vadă efectele unor măsuri chiar în buzunarul cetățenilor. Scăderea TVA la 9% la alimente a făcut să crească consumul, cu efecte bune și pentru producători. Cred că toate măsurile astea au dat încredere românilor și PSD, care este partidul principal care conduce coaliția de guvernare și care are primul ministru, este beneficiarul acestei încrederi”.