Ministrul Carmen Dan afirmă că numirea şefului DGPI s-a făcut cu respectarea prevederilor legale

Ministrul Carmen Dan a afirmat, vineri, la Câmpina, că numirea directorului general al Direcţiei Generale de Protecţie Internă (DGPI) s-a făcut în conformitate cu prevederile actelor normative în vigoare, colonelul Mihai-Cristian Mărculescu fiind cel care a câştigat concursul şi a obţinut şi avizul CSAT.

RomaniaTV.net
14 iul. 2017, 14:03
Ministrul Carmen Dan afirmă că numirea şefului DGPI s-a făcut cu respectarea prevederilor legale

Ministrul Carmen Dan a explicat, vineri, la Câmpina, răspunzând unor întrebări, că numirea conducerii DGPI s-a făcut de fiecare dată la propunerea ministrului de Interne.

Structura organizatorică a acestui serviciu precum şi nivelul funcţiei de conducere a acestui serviciu au fost stabilite printr-un act normativ pe care eu l-am găsit în vigoare la momentul la care am venit la minister. Ce am făcut mai departe a fost să respect prevederile acestui act normativ, motiv pentru care, la sfârşitul lunii ianuarie, în condiţiile în care eu mi-am preluat mandatul pe 4 ianuarie, deci pe 30 ianuarie am făcut propunerea de numire a conducerii DGPI a domnului Mărculescu care era persoana care câştigase concursul şi avea şi avizul CSAT„, a spus Carmen Dan.

Aceasta a explicat faptul că a revenit cu propunerea de numire după instalarea noului Executiv. 

Această propunere nu s-a finalizat vreme de vreo 5 luni de zile. În momentul în care conducerea Guvernului a fost preluată de premierul Tudose, am revenit şi am făcut această propunere şi imediat s-a emis decizia primului ministru şi a apărut în Monitorul Oficial numirea domnului Mărculescu în funcţia de director executiv al DGPI”, a mai spus Carmen Dan.

Ministrul a explicat faptul că întotdeauna reprezentanţii MAI au fost de acord ca numirea DGPI să se facă cu avizul CSAT.

”Eu vreau să punctez că numirea s-a făcut în conformitate cu prevederile ordonanţei 76″, a adăugat Carmen Dan.

Premierul Mihai Tudose a semnat, în 4 iulie, decizia de numire în funcţia de director general al Direcţiei Generale de Protecţie Internă din cadrul MAI a colonelului Mihai-Cristian Mărculescu.

Colonelul Mihai-Cristian Mărculescu exercita deja atribuţiile de director general al DGPI încă din noiembrie 2016, prin decizia de împuternicire a premierului de atunci, Dacian Cioloş.

Mărculescu a lucrat în DIPI, transformată ulterior în DGPI, din 2001.