POLONIA-IRLANDA DE NORD 1-0. Cel mai slab meci de la EURO 2016

POLONIA - IRLANDA DE NORD LIVE VIDEO ONLINE DOLCE SPORT. Un gol marcat de Milik, în minutul 51, i-a fost suficient Poloniei să câştige în faţa Irlandei de Nord, o reprezentativă curajoasă, dar limitată în posibilităţi de exprimare în joc.    

12 iun. 2016, 14:57
POLONIA-IRLANDA DE NORD 1-0. Cel mai slab meci de la EURO 2016

POLONIA-IRLANDA DE NORD 1-0. Fără să strălucescă, Robert Lewandowsky şi colegii săi au fost foarte pragmatici şi au luat tot ce se putea din meciul de deschidere al grupei C de la EURO 2016. Polonezii şi-au asigurat cele trei puncte şi aşteaptă ceva mai relaxaţi partida următoare, programată joi, cu Germania.

Privitor la Irlanda de Nord, a arătat ca o echipă care nu poate emite pretenţii, într-o grupă în care mai are de jucat cu Germania şi Ucraina.

Min. 51 GOOOL Polonia! Arkadiusz Milik îl învinge pe portarul nord-irlandez cu un şut pe jos, din centrul careului mare! Polonia-Irlanda de Nord 1-0!

Polonia a ocupat locul 2 în Grupa de calificare D, după Germania, echipă pe care o va întâlni şi la turneul final. Robert Lewandowski este omul de la care polonezii aşteaptă totul la acest turneu final, iar starul lui Bayern pare pregătit să strălucească. Lewa a fost golgheterul preliminariilor, cu 13 reuşite, şi vine după un sezon în care a marcat 41 de goluri în 51 de meciuri pentru Bayern, în toate competiţiile.

Polonia – Irlanda de Nord, de la 19:00

ECHIPE:

Polonia: Szczęsny – Piszczek, Pazdan, Glik, Jędrzejczyk – Błaszczykowski, Krychowiak,Mączyński, Kapustka – Milik – Lewandowski

Irlanda de Nord: McGovern – McLaughlin, Cathcart, Evans, McAuley – McNair, Norwood, Davis, Baird, Ferguson – Lafferty

 

La casele de pariuri, Polonia are o cota de 1.72 la castigarea meciului, iar Irlanda de Nord, una de circa 6.70. Un rezultat egal are cota 3.70.

Echipele probabile

  • Polonia: Fabiański; Piszczek, Glik, Pazdan, Jędrzejczyk; Błaszczykowski, Krychowiak, Zieliński, Grosicki; Milik, Lewandowski
  • Irlanda de Nord: Carroll; Cathcart, McAuley, J Evans; McLaughlin, Norwood, McNair, Davis, Dallas; Ward, Lafferty

POLONIA – IRLANDA DE NORD LIVE VIDEO ONLINE DOLCE SPORT: Naționala de fotbal a Irlandei de Nord are cea mai lungă serie de meciuri fără înfrângere dintre cele 24 de selecționate participante la EURO 2016, această echipă fiind neînvinsă de 12 partide, remarcă BBC.

Această performanță este neobișnuită pentru o națională considerată printre cele mai slabe dintre cele care vor juca la EURO 2016. Irlanda de Nord, care nu a mai fost de 30 de ani la un turneu final, a câștigat Grupa F din preliminarii, în care pe locul 2 a încheiat România. Selecționata nord-irlandeză este acum pe locul 25 în clasamentul FIFA.

Alt fapt neobișnuit evidențiat de BBC vizează Albania, una din adversarele „tricolorilor” în Grupa A turneului final. Dintre echipele calificate, Albania a avut cele mai puține șuturi pe poartă în preliminarii, doar 28. Mai multe șuturi în grupa sa de calificare, 29, a reușit foarte modesta formație a Gibraltarului, care a încheiat pe ultimul loc, fără niciun punct, cu un golaveraj—54.

Albania, acum pe locul 42 în clasamentul FIFA, a disputat doar opt meciuri în preliminarii, iar meciul cu Serbia, de la Belgrad, a fost oprit definitiv din cauza unor incidente.

POLONIA – IRLANDA DE NORD LIVE VIDEO ONLINE DOLCE SPORT, loturi

POLONIA

Portari: Artur Boruc (Bournemouth/Anglia), Lukasz Fabianski (Swansea City/Anglia), Wojciech Szczesny (AS Roma/Italia);

Fundași: Thiago Cionek (Palermo/Italia), Kamil Glik (Torino/Italia), Artur Jedrzejczyk (Legia Varșovia/Polonia), Michal Pazdan (Legia Varșovia/Polonia), Lukasz Piszczek (Borussia Dortmund/Germania), Bartosz Salamon (Cagliari/Italia), Jakub Wawrzyniak (Lechia Gdansk/Polonia);

Mijlocași: Jakub Blaszczykowski (Fiorentina/Italia), Kamil Grosicki (Stade Rennais/Franța), Tomasz Jodlowiec (Legia Varșovia/Polonia), Bartosz Kapustka (KS Cracovia/Polonia), Grzegorz Krychowiak (Sevilla/Spania), Karol Linetty (Lech Poznan/Polonia), Krzysztof Maczynski (Wisla Cracovia/Polonia), Slawomir Peszko (Lechia Gdansk/Polonia), Filip Starzynski (Zaglebie Lubin/Polonia), Piotr Zielinski (Empoli/Italia);

Atacanți: Robert Lewandowski (Bayern Munchen/Germania), Arkadiusz Milik (Ajax/Olanda), Mariusz Stepinski (Ruch Chorzow/Polonia).

IRLANDA DE NORD

Portari: Alan Mannus (St Johnstone/Scoția), Michael McGovern (Hamilton Academical/Scoția), Roy Carroll (Linfield);

Fundași: Craig Cathcart (Watford/Anglia), Jonathan Evans (West Bromwich Albion/Anglia), Gareth McAuley (West Bromwich Albion/Anglia), Luke McCullough (Doncaster Rovers/Anglia), Conor McLaughlin (Fleetwood Town/Anglia), Lee Hodson (Milton Keynes Dons/Anglia), Aaron Hughes (Melbourne City/Australia), Patrick McNair (Manchester United/Anglia), Chris Baird (Derby County/Anglia)

Mijlocași: Steven Davis (Southampton/Anglia), Oliver Norwood (Reading/Anglia), Corry Evans (Blackburn/Anglia), Shane Ferguson (Millwall/Anglia), Stuart Dallas (Leeds United/Anglia), Niall McGinn (Aberdeen/Scoția), Jamie Ward (Nottingham Forest/Anglia);

Atacanți: Kyle Lafferty (Norwich City/Anglia), Conor Washington (Queens Park Rangers/Anglia), Josh Magennis (Kilmarnock/Scoția), Will Grigg (Wigan/Anglia).