Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Părinţi:O comunicare între şcoală şi părinte este în folosul copilului

O comunicare între şcoală şi părinte este benefică şi în interesul copilului, a declarat, vineri, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi - Învăţământ Preuniversitar, Mihaela Gună.

28 nov. 2014, 17:12
Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Părinţi:O comunicare între şcoală şi părinte este în folosul copilului

Vom învăţa unii de la alţii, vom învăţa din experienţa altora astfel încât să ştim fiecare ţară cum a procedat în privinţa violenţei în şcoală şi a abandonului şcolar. Probleme sunt peste tot în ceea ce priveşte violenţa în şcoli. Nu aş putea să spun că o ţară stă mai bine decât cealaltă. Un fenomen al violenţei este şi consumul de droguri. Dacă la noi abandonul şcolar este cauzat în unele cazuri lipsei banilor, alte ţări se confruntă cu alte aspecte, precum consumul de droguri„, a afirmat Mihaela Gună la Conferinţa Internaţională a Părinţilor, potrivit Agerpres.

Ea a precizat că federaţia pe care o conduce a derulat mai multe proiecte prin care a încercat să apropie părintele de copil, copilul şi părintele de şcoală, astfel încât să creeze o punte de legătură.

Se ştie că România este o ţară în care numărul copiilor care abandonează şcoala este mare, însă cifrele arată că în ultima perioadă a reuşit să se diminueze numărul celor care părăsesc şcoala. În Ungaria nu s-a reuşit acest lucru. Violenţa în şcoală ţine şi de internet. Una dintre măsurile pentru diminuarea violenţei în şcoală o reprezintă discuţiile cu părinţii astfel încât aceştia să se apropie de proprii copii şi să încerce să îi aducă pe drumul cel bun. Există multe campanii care vizează toleranţă faţă de celălalt„, a declarat la rândul său preşedintele Asocieţiei Europene a Părinţilor, Eszter Salamon.

Aproape 60 de reprezentanţi ai părinţilor din state europene discută la Bucureşti vineri şi sâmbătă despre violenţă şi abandon şcolar, la Conferinţa Internaţională a Părinţilor. La eveniment participă şi inspectori şcolari, reprezentanţi ai organizaţiilor de părinţi din ţară, reprezentanţi ai sindicatelor din învăţământ, cadre didactice, ai Ministerului Educaţiei Naţionale, Ministerului Afacerilor de Externe şi ai IŞMB.

Evenimentul este organizat de Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi – Învăţământ Preuniversitar, împreună cu Asociaţia Europeană a Părinţilor, cu sprijinul Ministerului Educaţiei, al Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti, a IŞMB.

CITEŞTE ŞI: Învăţătorul care îşi duce elevii cu maşina la şcoală, decorat de preşedintele Băsescu