Preşedintele moldovean, turc şi bulgar, mesaje de condoleanţe după tragedia din Capitală

Președintele și premierul Turciei, Recep Tayyip Erdogan și Ahmet Davutoglu, au transmis mesaje de condoleanțe omologilor români, Klaus Iohannis și Victor Ponta, în urma tragediei care a avut loc vineri seara într-un club din București. În plus, preşedintele, premierul interimar şi preşedintele Parlamentului din Republica Moldova au transmis şi aceştia mesaje de condoleanţe pentru victimele incendiului produs vineri noaptea la Clubul Colectiv din Bucureşti.

31 oct. 2015, 17:16
Preşedintele moldovean, turc şi bulgar, mesaje de condoleanţe după tragedia din Capitală

„În aceste momente de grea încercare pentru întreg poporul român, de care ne leagă temeinice punţi de istorie şi cultură, permiteţi-mi să exprim, în numele poporului Republicii Moldova şi al meu personal, sentimentele noastre de compasiune şi solidaritate, iar familiilor îndoliate sincere condoleanţe”, a adăugat Timofti, potrivit site-ului preşedinţiei de la Chişinău.

La rândul său, prim-ministrul interimar Gheorghe Brega i-a adresat o scrisoare premierului român Victor Ponta, prin care a exprimat compasiune ca urmare a incidentului tragic produs într-un club de noapte din Bucureşti.

„Cu profundă tristeţe am aflat despre incendiul din Clubul Colectiv din Bucureşti, soldat cu numeroase victime şi persoane rănite. În aceste clipe de grea încercare, în numele Guvernului Republicii Moldova şi al meu personal, vă exprim dumneavoastră sentimentele noastre de compasiune şi solidaritate”, se arată în mesajul premierului interimar al Republicii Moldova.

„Am aflat cu profundă tristețe că mulți oameni și-au pierdut viața și mulți alții au fost răniți în urma unei explozii și a incendiului care a urmat noaptea trecută la București”, se menționează în mesajul președintelui Erdogan, remis de ambasada Turciei la București.

Citeşte şi: LISTA OFICIALĂ a victimelor din Club Colectiv. Familiile sunt DEVASTATE. „Ieri aveam o fată arhitect, azi…”

„Poporul turc împărtășește din toată inima durerea poporului român, prietenul și aliatul nostru”, afirmă în continuare președintele turc în mesajul său de condoleanțe.

La rândul său, premierul Davutoglu își exprimă compasiunea pentru familiile victimelor, menționând totodată că printre cei 180 de răniți se numără și doi cetățeni turci.

„Doresc să vă asigur că Turcia, la fel ca întotdeauna, este alături de România, prietenul și aliatul nostru, pentru vindecarea rănilor după acest eveniment tragic și reiterez sentimentele noastre de solidaritate în numele guvernului și poporului turc”, își încheie mesajul șeful executivului de la Ankara.

Preşedintele şi premierul Bulgariei au transmis şi ei condoleanţe omologilor lor români, în urma incendiului produs vineri noapte la clubul Colectiv din Bucureşti, care s-a soldat cu 27 de morţi.

Plevneliev a amintit că un incident similar s-a petrecut în Bulgaria în decembrie 2001, când şapte adolescenţi au murit în urma unei busculade, în faţa unui club din Sofia. Preşedintele bulgar şi-a exprimat solidaritatea cu poporul român şi speranţa că circumstanţele acestei tragedii vor fi stabilite în curând.

El le-a transmis însănătoşire grabnică celor răniţi şi a dat asigurări că Bulgaria este în doliu alături de poporul român şi comemorează victimele alături de statul vecin.

La rândul său, premierul bulgar, Boiko Borisov, i-a transmis omologului său român, Victor Ponta, un mesaj de condoleanţe.

Ambasada Germaniei la Bucureşti a transmis şi aceasta condoleanţe familiilor victimelor incendiului de la clubul Colectiv, într-un mesaj publicat sâmbătă pe pagina sa de Facebook.

Dorim să transmitem cele mai sincere condoleanţe familiilor victimelor care şi-au pierdut viaţa în incendiul teribil care a avut loc aseară în Bucureşti. Gândurile noastre sunt, de asemenea, alături de persoanele rănite, de familiile şi prietenii acestora”, afirmă ambasada Germaniei în mesajul său.