Se construiesc mii de noi locuri de parcare de reşedinţă în Capitală, la marile bulevarde. UNDE va fi permis parcajul pe trotuar

LOCURI PARCARE BUCUREŞTI. Bucureştenii vor putea beneficia de noi locuri de parcare de reşedinţă, construite chiar la marile bulevarde, dacă un proiect de hotărâre de Consiliu Local Sector 4 privind amenajarea unor parcări în spic pe marile artere de circulaţie şi preluarea altora deja existente la Administraţia Străzilor va fi aprobat favorabil, vineri. 

29 mart. 2017, 08:44

LOCURI PARCARE BUCUREŞTI. Criza locurilor de parcare din Capitală ar putea să fie diminuată, în perioada următoare, dacă un proiect de hotărâre de Consiliu Local Sector 4 privind amenajarea unor parcări în spic pe marile artere de circulaţie şi preluarea altora deja existente la Administraţia Străzilor va primi votul favorabil al aleşilor locali, în şedinţa programată vineri. 

Practic, administraţia locală a anunţat că intenţionează să amenajeze mii de noi locuri de parcare de reşedinţă, construite în spic la marile bulevarde. În paralel, ar urma să fie preluate şi locurile de parcare existente deja pe arterele administrate de Administraţia Străzilor Bucureşti. 

„Având în vedere numeroasele solicitări ale cetăţenilor din Sectorul 4 cu privire la amenajarea de noi locuri de parcare de reşedinţă, problematica ridicată de lipsa unei corelări a legislaţiei privind înmatriculările de autovehicule cu legislaţia referitoare la asigurarea locurilor de parcare pentru toate autovehiculele înmatriculate, atât în zona adreselor ce figurează pe certificatele de înmatriculare, cât şi pe străzile unde acestea staţionează în timpul tranzitului, precum şi lipsa acută a spaţiilor de parcare la nivelul Sectorului 4, propun darea în administrare a Consiliului Local Sector 4 a parcărilor de utilitate publică (în spic) existente pe străzile principale aflate în administrarea CGMB – Administraţia Străzilor pentru amenajarea acestora ca parcări de reşedinţă”, se specifică în expunerea de motive a proiectului de hotărâre de Consiliu Local Sector 4 semnată de primarul Daniel Băluţă. 

LOCURI PARCARE BUCUREŞTI. În condiţiile propuse, şoferii care în prezent îşi lasă maşinile pe marile artere de circulaţie când se află în tranzit prin Sectorul 4 nu vor mai putea face acest lucru după intrarea în vigoare a noilor reguli, întrucât locurile de parcare de reşedinţă vor fi plătite de alţi şoferi care locuiesc în zonă. 

Trotuarele vor fi „tăiate” pentru a face loc noilor parcări în spic

LOCURI PARCARE BUCUREŞTI. Pentru a putea construi noile locuri de parcare în spic, administraţia locală intenţionează să reamenajeze trotuarele de pe marile bulevarde. În plus, va fi permisă parcarea pe trotuarele largi, cu o condiţie imperioasă pentru şoferi: să lase minim doi metri liber pe trotuar pentru accesul pietonilor. 

„Proiectul va intra în dezbaterea Consiliului în ședința de vineri și vizează în principal, crearea de noi locuri de parcare cu intrare din bulevarde, cu singura condiție obligatorie – aceea ca pietonilor să le fie rezervat pentru deplasare un minim de 2 metri lățime. Pe această din urmă parte a trotuarului, parcatul va fi interzis cu desăvârșire! În paralel, vom intensifica acțiunile privind ridicarea mașinilor abandonate pentru a reintroduce în circuitul public locurile de parcare pe care acestea le ocupă. Până în prezent, am eliberat deja peste 700 de astfel de locuri de parcare.
Fac un apel către cetățenii sectorului 4 prin care îi rog ca în această perioadă de tranziție, să evite parcarea vehiculelor pe ambele părți ale trotuarelor, împiedicând astfel atât accesul pietonal, cât și cel al utilajelor de salubrizare. Poliția Locală a Sectorului 4 va sancționa proprietarii vehiculelor care vor parca pe rândul al doilea, adică pe partea dinspre spațiul verde aferent blocurilor”, anunţă primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă care a ataşat pe pagina de Facebook şi o imagine explicativă în acest sens. 

LOCURI PARCARE BUCUREŞTI. Proiectul privind amenajarea unor parcări de reşedinţă în spic pe marile artere de circulaţie din Sectorul 4 poate fi consultat integral aici.