Seismul produs în Afganistan şi Pakistan a făcut peste 300 de morţi. Operaţiunile de salvare continuă

Cel puţin 300 de persoane au murit în urma seismului catastrofal, cu magnitudine de peste 7 pe Richter, care s-a produs luni în Afganistan şi în ţara vecină, Pakistan, fiind resimţit şi în India. Peste 2.000 de persoanen au fost rănite în această catastrofă, potrivit unui bilanţ parţial al victimelor.

27 oct. 2015, 07:59
Seismul produs în Afganistan şi Pakistan a făcut peste 300 de morţi. Operaţiunile de salvare continuă

Echipele de slavare cercetează regiunile montane îndepărtate, unde efectele seismului nu sunt foarte clar cunoscute. Epicentrul seismului a fost la adâncime mare şi astfel ar fi putut reduce efectele impactului, informează bbc.com.

Citeşte şi CUTREMUR cu magnitudine 7.7 în Afganistan, resimţit în India şi Pakistan. Cel puţin 250 de morţi UPDATE

printre victime se regăsesc şi 12 eleve afgane care au fost prinse şi strivite în picioare de mulţimea de elevi care fugeau din şcoală, de teama ca aceasta să nu se prăbuşească peste ei.

Luni, populaţia din zonele afectate de seism şi-a petrecut noaptea sub cerul liber, la temperaturi glaciale, de teama producerii unor replici seismice puternice sau chiar a unui nou cutremur.

Preşedintele afgan, Ashraf Ghani, s-a adresat prin intermediul televiziunii afgane, atât autorităţilor, cât şi populaţiei din zonele afectate de seism să contribuie la operaţiunile de salvare. Deocamdată, cifra morţilor creşte.