Senatorul Ioan Chelaru, REACŢIE la atentatul dejucat în Covasna: Sper să fie un caz SINGULAR

Senatorul PSD Ioan Chelaru regretă că buna colaborare cu minoritățile este tulburată de gesturi precum cel al tentativei de atentat de duminică de la Târgu Secuiesc și speră ca acesta să rămână "un gest singular".

01 dec. 2015, 18:55
Senatorul Ioan Chelaru, REACŢIE la atentatul dejucat în Covasna: Sper să fie un caz SINGULAR

„Din păcate, se pare că situația generală generată de valul de atentate european a găsit sâmburi și pe teritoriul României. Mie îmi pare foarte rău că 25 de ani, de relativ bună colaborare cu minoritățile, din când în când se tulbură prin asemenea gesturi deloc de apreciat, de care suntem convinși că și organizațiile acestor minorități, indiferent că sunt politice sau nu, se vor delimita. Mă bucur că organismele noastre de stat au reușit la timp să dezamorseze situația, sper să fie un caz singular, o chestiune accidentală, pentru că mai ales de Ziua Națională nu trebuie să uităm că formăm o națiune, că suntem un stat și că indiferent dacă aparținem majorității populației sau minorităților, trăim într-o comunitate”, a afirmat duminică, pentru Agerpres, senatorul social-democrat.

Procurorii DIICOT au reținut marți, pentru 24 de ore, un „membru marcant al extensiei în România” a structurii naționalist-extremiste „Mișcarea de Tineret 64 de Comitate” — HVIM din Ungaria pentru că intenționa să detoneze în public un dispozitiv exploziv improvizat, pe raza localității Târgu Secuiesc din județul Covasna, pe parcursul desfășurării manifestației prilejuite de sărbătorirea zilei de 1 Decembrie, informează un comunicat transmis de DIICOT.

CITEŞTE ŞI: Liderul UDMR Mureş, despre ATENTATUL dejucat: EXTREMIŞTI de acest gen NU AU CE CĂUTA în societatea românească