Sorin Oprescu a cerut aplicarea de tratamente împotriva formării poleiului, dacă vremea o va impune

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a cerut vineri aplicarea de tratamente preventive împotriva formării poleiului, cu precădere pe traseul pe care vor avea loc evenimente de Ziua Naţională şi cu prilejul aprinderii iluminatului festiv în Bucureşti, continuând cu zona rampelor, pantelor, pasajelor şi a marilor bulevarde, dacă vremea o va impune.

28 nov. 2014, 17:55
Sorin Oprescu a cerut aplicarea de tratamente împotriva formării poleiului, dacă vremea o va impune

Potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei, având în vedere evenimentele organizate în acest weekend – Ziua Naţională şi aprinderea iluminatului dedicat sărbătorilor de iarnă – edilul general a convocat vineri, la sediul Municipalităţii, o şedinţă operativă pentru buna desfăşurare a acestora la care s-a solicitat intervenţia continuă a operatorilor pentru asigurarea şi menţinerea stării de salubrizare corespunzătoare în zonă.

Operatorului care asigură toaletele publice i s-a cerut amplasarea unui număr suficient de toalete ecologice destinate populaţiei, dar şi suplimentarea acestora, dacă va fi cazul.

În cadrul şedinţei s-a pus accent pe măsurile de siguranţă necesare organizării Zilei Naţionale. În acest sens, pe 1 decembrie peste 600 de poliţişti de la serviciul Ordine Publică din cadrul Poliţiei Române împreună cu Jandarmeria Română şi poliţişti locali vor asigura ordinea în zona Pieţei Constituţiei.

Totodată, Poliţia Rutieră şi Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti vor lua măsurile necesare pentru desfăşurarea traficului rutier în condiţii optime şi vor pune în aplicare restricţiile de trafic necesare atât în seara de sâmbătă, în Piaţa Universităţii, cât şi de Ziua Naţională a României.

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale (MApN), peste 2.700 de militari cu 280 de mijloace tehnice din MApN, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul de Protecţie şi Pază vor participa luni la parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale.

Militarilor români li se vor adăuga şi detaşamente de militari din Franţa, Polonia, Republica Moldova, Turcia şi Statele Unite ale Americii.

Repetiţia generală a paradei va avea loc sâmbătă, în Piaţa Constituţiei, începând cu ora 8.00.

Citeşte şi: ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI. Muzică, dansuri şi FASOLE CU CIOLAN într-un sector din Capitală