Un poliţist, erou după ce a găsit un copil de doi ani pierdut într-un lan de porumb

Un poliţist din Iaşi a devenit erou după ce a găsit un copil de doi ani, pierdut într-un lan de porumb, în miezul nopţii. Micuţul a ajuns acolo după ce a fost plimbat într-o cursă nebunească de un cal.

18 iul. 2017, 13:50
Un poliţist, erou după ce a găsit un copil de doi ani pierdut într-un lan de porumb

Luni seara, în jurul orei 21:00, un bărbat se întorcea acasă la Dumești cu o căruță în care se aflau și doi copii, nepoții săi, unul de 12 ani, altul de 2 ani, scrie ziaruldeiasi.ro.

La trecerea peste calea ferată, pe DJ 280 C, bărbatul a coborât. Calul s-a speriat de semnalele acustice și luminoase și a pornit în galop. Fiind smucit, băiatul de 12 ani s-a dezechilibrat și a căzut pe asfalt. Micuțul de 2 ani a rămas în căruța purtată în goană de cal.

Bărbatul și fiica lui au sunat la 112 să ceară îngrijiri medicale pentru băiatul lovit și pentru a-l căuta pe copilașul dispărut.
De îndată la nivelul Secţiei 8 Poliţie Rurală Leţcani s-au constituit echipe formate din 27 de polițiști, jandarmi, lucrători I.S.U., polițiști de frontieră şi voluntari care au venit cu ATV-uri și mașini de teren. Zonele în care se efectuau căutările erau slab luminate, așa că a fost folosită și o autospecială dotată cu cameră cu termoviziune.

La o distanţă de aproximativ 5 kilometri de locul incidentului, în apropierea satului Avântu, comuna Româneşti, un polițist ajutaţi de voluntari a găsit atelajul hipo într-o parcelă cultivată cu porumb, iar în coşul căruţei a fost găsit micuțul, care nu prezenta leziuni.

Citeşte şi Povestea poliţistului erou care a salvat de la moarte un sinucigaş VIDEO