Victor Ponta despre contribuţii: Înţeleg că premierul s-a răzgândit. Se adoptă o reglementare care nu poate fi aplicată

Fostul premier Victor Ponta a reiterat, marți, că trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat este "cea mai proastă" măsură care se poate lua, menționând că înțelege că premierul Mihai Tudose s-a răzgândit și susține această măsură.

07 nov. 2017, 11:52
Victor Ponta despre contribuţii: Înţeleg că premierul s-a răzgândit. Se adoptă o reglementare care nu poate fi aplicată

„Înțeleg că premierul Tudose s-a răzgândit. Se adoptă o reglementare care nu poate fi aplicată, șase milioane de contracte de muncă nu poți să le schimbi până la 1 ianuarie. Se adoptă o reglementare pentru care nu există niciun fel de analiză, nu există nicio altă țară care să o aplice, nu ne-a spus nimeni de ce, o reglementare care este contestată de toată lumea. Nu există niciun argument. Dacă și patronatele, sindicatele, jurnaliștii, specialiștii, toată lumea spune că este proastă, de ce să faci ceva ce este prost? Din păcate, minciuna aia cu mărim salariile cu 25% la bugetari se dovedește o minciună pentru că se trec contribuțiile și rămân 3%. Iar pentru cei care lucrează în zona privată nimeni nu poate să garanteze că patronul vrea sau are bani să mărească salariile. E de departe cea mai proastă măsură care se putea lua, e o ambiție a domnului Dragnea și, ca toate ambițiile stupide, duce la lucruri greșite pentru noi toți”, a spus Ponta.

El a spus că, în urma adoptării acestei măsuri, pierde și premierul Tudose și pierde și PSD. „Cred că pierde și el foarte mult și pierde PSD și cred că e o măsură greșită”, a adăugat Ponta.

Premierul Mihai Tudose a precizat, marţi, la Parlament, că transferul contribuţiilor de la angajator la angajat se va face prin OUG, care urmează a fi adoptată în şedinţa de Guvern de miercuri, ora 15.00.

Citeşte şi: Premierul Mihai Tudose: Transferul contribuţiilor de la angajator la angajat se va face miercuri prin ordonanţă de urgenţă