IPOTEZĂ ŞOC. Elevii care şi-au drogat şi violat colega, victime la rândul lor

Toţi adolescenţii implicaţi în celebrul scandal sexual cu elevi de la Constanţa-atât minorii arestaţi pentru viol şi complicitate la viol, cât şi copila de 15 ani, protagonista scandalului-sunt nişte victime. Aceasta este opinia psihologilor, care consideră că s-a ajuns la incidentul neplăcut, ce a schimbat viaţa tuturor celor şase minori implicaţi, din cauza teribilismului caracteristic vârstei, curiozităţii fireşti pentru sex, dar şi urmare a nepriceperii părinţilor de a le gestiona pe cele două.

20 ian. 2014, 09:22
IPOTEZĂ ŞOC. Elevii care şi-au drogat şi violat colega, victime la rândul lor

„Anii adolescenţei sunt cei în care tinerii îşi descoperă identitatea, în care caută modele şi fac lucruri care până acum le-au fost interzise. Iar tot ce ţine de sexualitate domină. Sexualitatea îi guvernează, ca instinct primar şi trebuie să avem în vedere faptul că este vârsta marilor încercări. În plus, tinerii cad foarte uşor pradă tentaţiei. Apoi, este dorinţa de a epata, de a ieşi în evidenţă, teribilismul. Dorinţa de a deveni o persoană populară în rândul grupului sau de a-şi menţine statutul de persoană populară este un alt factor care-i determină să facă astfel de fapte. În cazul de faţă, factorii trebuie căutaţi în trecutul minorilor. Lipsa comunicării cu familia, teribilismul, curiozitatea privind tot ceea ce ţine de sex pot fi motivele”, a declarat pentru cugetliber.ro, psihologul Cristina Gemănaru.

În plus, dacă în ecuaţie intră şi consumul de alcool sau substanţe interzise, limitele normalităţii sunt depăşite cu siguranţă, consideră specialistul.