Lovitură devastatoare pentru Simona Halep. Românca, refuzată de toată lumea: „Asta este politica noastră!”

Simona Halep nu va participa la turneul WTA 1000 de la Roma şi are şanse infime să primească un wild card la Roland Garros. Cu toate acestea, situația nu este simplă și are legătură cu o serie de factori care au influențat decizia organizatorilor și a Federației Italiene de Tenis.

26 apr. 2024, 21:05
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep. Românca, refuzată de toată lumea: „Asta este politica noastră!”
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep. Românca, refuzată de toată lumea: "Asta este politica noastră!"

Lovitură devastatoare pentru Simona Halep. După ce a jucat la Miami Open în martie, Simona Halep a întâmpinat diverse probleme de sănătate care i-au afectat revenirea pe teren. Accidentări ușoare, cum ar fi cele la umăr și picior, au pus în dificultate participarea ei la diverse turnee, inclusiv la cele de la Stuttgart și Rouen. În ciuda eforturilor de a se pregăti pentru Roland Garros, fostul lider WTA și-a pus speranțele în obținerea unui wild card pentru turneul de la Roma. Cu toate acestea, politica prioritizării jucătoarelor italiene și a celor fără un clasament adecvat a dus la acordarea tuturor wild card-urilor disponibile altor jucătoare.

Citeşte şi: Anamaria Prodan, un nou gest impresionant făcut din dragoste pentru Ronald Gavril. „Vreau să fie perfectă”

Francesca Paoletti, ofițerul de presă al Federației Italiene de Tenis și Padel, a clarificat această situație, explicând că wildcard-urile au fost deja acordate jucătoarelor locale și celor care nu au acces automat în turneu. „Politica Federației Italiene de Tenis și Padel este de a acorda în principal wildcard-uri pentru jucătoarele italiene. De asemenea, și pentru sportivii care nu au un clasament pentru a intra de drept pe tabloul principal. Toate invitațiile pentru turneul de la Roma au fost acordate”, a spus Francesca Paoletti, ofițer presă FITP, pentru iAMsport.

Citeşte şi: David Popovici a renunțat la studii pentru cariera sportivă. Pentru ce competiție importantă se pregătește campionul român

„Wild card-urile sunt cele anunțate. Au mai rămas încă două, e adevărat, dar vor fi acordate jucătoarelor care vor fi finaliste ale unui turneu de precalificare”, a declarat şi Alessandro Mastroluca, departamentul comunicare FITP.

Acest anunț a dezamăgit mulți fani, care sperau că Simona Halep va primi un wild card pentru a participa la turneu. Politica italienilor, de a ajuta cu invitații sportivii din țara lor, este una folosită și de organizatorii de la Roland Garros, care tind să ofere wild card-uri jucătoarelor franceze. Mai mult, dacă Simona Halep nu va avea meciuri tari până la data la care va începe turneul de la Paris, atunci șansele ei la o invitație scad serios. Nu trebuie uitat că nici Maria Sharapova nu a fost invitată la Paris, pentru a juca la Roland Garros, în 2017, după ce a revenit în urma suspendării pentru dopaj!