Tânăra operată de trei ori în 24 de ore, după o sarcină extrauterină, a făcut primii paşi

Tânăra de 19 ani din Iaşi, intrată în comă după ce a fost operată de trei ori într-o singură zi, a făcut marţi primii paşi. Monica a început să şi dialogheze cu părinţii ei, care cred că tânăra s-a născut a doua oară, potrivit România TV. Monica mai are nevoie de o operaţie de reconstrucţie a tubului digestiv.

RomaniaTV.net
06 mai 2014, 15:05
Tânăra operată de trei ori în 24 de ore, după o sarcină extrauterină, a făcut primii paşi

Tânăra de 19 ani din Botoşani, operată de 3 ori în 24 de ore, se simte din ce în ce mai bine.

Monica a făcut câţiva paşi şi a început să se hrănească normal. Monica luptă pentru viaţa ei, de pe patul de spital, din data de 23 martie. Mama tinerei crede că doar o minune a făcut ca tânăra să scape cu viaţă după cele 5 operaţii, pornite de la o sarcină extrauterină. Femeia speră că fata îşi va reveni complet. Şi medicii sunt optimişti după ce au văzut evoluţia ei.

Vezi şi: GEST EMOŢIONANT al tinerei operate de trei ori: Fata şi-a strâns mama de mână VIDEO

„Necesită în continuare tratament, monitorizare ecografică, monitorizarea datelor de laborator. Sperăm că pronosticul va fi unul favorabil, astfel încât să îi permită externarea”, a declarat dr. Diana Cimpoeşu, purtător de cuvânt Spitalul de Urgenţă Iaşi.

În urma intervenţiilor suferite, medicii au fost nevoiţi să-i scoată o parte din aparatul digestiv, care se necrozase. Peste câteva luni, Monica ar putea fi operată din nou, pentru înlocuirea tubului de plastic din abdomen. Mama Monicăi se gândeşte să apeleze la un psiholog care să o ajute pe fată să treacă peste tot ceea ce i se întâmplă.

„Ea se aştepta să fie doar două găurele, o simplă operaţie de sarcină extrauterină. Când a văzut burtica ei cum arată, a căzut într-o depresie”, a declarat mama fetei.

Ministerul Sănătăţii face o anchetă pentru a vedea dacă medicii au acţionat corect în cazul Monicăi.

Citeşte şi MESAJ CUTREMURĂTOR al tatălui: Sper într-o minune! VIDEO