Acces de partriotism: CINE este tânărul care a vopsit în culorile UCRAINEI steaua de pe clădirea din Moscova

Un tânăr ucrainean uimeşte lumea. Băiatul recunoaşte că el a vopsit steaua în culorile steagului ucrainean de pe zgârie-norii din Moscova, în data de 20 august. El a scris acest lucru pe pagina sa oficială de pe Facebook, citată de piblika.md.

RomaniaTV.net
22 aug. 2014, 18:51

„A fost un acces de sentiment patriotic”, a explicat tânărul curajos gestul său de a vopsi o stea de pe o clădire din Moscova în culorile Ucrainei.

„Dragi compatrioți, dragi ruși, precum și polițiști de la Moscova. Eu, Grigorii (Mustang), un cetățean al Ucrainei, vreau să fac o mărturisire, prin care vizez eliberarea cetăţenilor ruşi nevinovaţi acuzaţi de huliganism. Sunt aceeași persoană care într-un acces de sentiment patriotic, am urcat pe acoperiş și am revopsit steaua în culorile drapelului nostru natal ucrainean. Acest proces s-a dovedit a fi destul de greu și mi-a luat aproape toată noaptea, mi-am terminat lucrul pe la 6 dimineața și fericit m-am dus la culcare. Cetățenii ruşi, pe numele cărora a fost deschis un dosar penal și care riscă şapte ani de închisoare, nu au fost observaţi în acel moment pe acoperișul clădirii, și nici măcar nu-i cunosc. Dar se ştie că judecata din Rusia – este cea mai onestă din lume!”, a scris tânărul pe pagina sa.

„Sunt vinovat de „huliganism” și sunt gata să mă prezint în fața instanței. În schimb cer eliberarea unei fete curajoase din Ucraina – Nadejda Savchenko. Ea nu este vinovată, iar eu, cel puțin am vopsit o stea. Cred că gestul meu este o acţiune artistică și l-am dedicat Zilei Independenței Ucrainei, precum și tuturor celor care apără patria mea acum!”, a mai scris băiatul.

Pentru a demonstra veridicitatea cuvintelor sale, Mustang a publicat fotografii realizate pe acoperișul clădirii din Moscova: Patru tineri care au fost condamnaţi de huliganism vor petrece două luni în arest la domiciliu. Curtea a decis că acțiunea prezintă un pericol pentru societate.

Cei mai mulți inculpați în acest caz au declarat că sunt nevinovaţi și au solicitat instanței să aleagă o măsură preventivă care nu implică privarea de libertate.

Publika.md aminteşte că steaua de pe vârful unei clădiri înalte din Moscova a fost colorată în nuanţele simbolicii ucrainene. Mai mult, lânga stea a fost arborat şi drapelul Ucrainei.