ACCIDENT GRAV în Bucureşti. Un bărbat a murit călcat de tramvai. O femeie a fost rănită VIDEO

Un accident deosebit de grav a avut loc, marţi seară, în Capitală. Doi pietoni, un bărbat şi o femeie, au fost loviţi de un tramvai, pe bulevardul 1 Decembrie, în zona Piaţa Trapezului, bărbatul fiind prins sub roţi. Acesta a fost scos mort de sub tramvai după aproximativ o jumătate de oră, iar femeia a fost transportată la spital.

19 ian. 2016, 18:14
ACCIDENT GRAV în Bucureşti. Un bărbat a murit călcat de tramvai. O femeie a fost rănită VIDEO

Un tramvai care circula pe Bulevardul 1 Decembrie a lovit doi pietoni, unul dintre aceştia fiind prins sub roţi.  Bărbatul, în vârstă de 65 de ani, a fost găsit sub tramvai inconştient de pompierii care au intervenit la faţa locului. 

Pompierii au acţionat pentru ridicarea tramvaiului cu un cric hidraulic şi perne pneumatice. După aproximativ o jumătate de oră, bărbatul a fost scos, iar la scurt timp a fost declarat decedat.

Cea de-a doua victimă este o femeie în vârstă de 42 de ani. Aceasta a suferit leziuni la cap şi la membrele inferioare, dar conştientă, şi a fost transportată la Spitalul Sfântul Pantelimon.

CITEŞTE ŞI Tramvai DERAIAT în Capitală din cauza gheţii VIDEO

Purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei, Laura Snae, a precizat că accidentul s-a produs după ce bărbatul şi femeia au coborât dintr-un tramvai care venea dinspre Sălăjan. Ei traversau când au fost loviţi de un tramvai 27 care venea din sens opus. Deocamdată nu s-a stabilit dacă cei doi traversau regulamentar.

Vatmanul, în stare se şoc, a povestit că i-a văzut pe cei doi în ultimul moment, a pus frână, dar a fost prea târziu.

„Nu am mai avut timp sa reactionez in niciun fel, asta a fost… E normal sa fiu speriat, in 21 de ani nu am avut niciodata o problema de genul asta”, a spus vatmanul.

Mulţi dintre cei care au văzut accidentul au recunoscut că procedează în acelaşi fel, trec prin locuri nepermise şi nu sunt atenţi când trece tramvaiul.

Poliţia a deschis o anchetă în acest caz. Circulaţia tramvaielor pe sensul de mers înspre Sălăjan a fost întreruptă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Regiei, Constantin Tobescu, Regia Autonomă de Transport București (RATB) a introdus două linii navetă de autobuze pentru preluarea călătorilor de pe traseul liniilor de tramvai 23 și 27, după ce în zonă s-a produs un accident, iar circulația a fost blocată.

„Având în vedere că circulația este blocată pe traseul liniilor de tramvai 23 și 27, din cauza unui accident, am luat decizia înființării a două linii navetă de autobuze pentru preluarea călătorilor, care să circule, unul între Complex Titan și Faur, iar celălalt de la Complex Titan până la Dristor”, a precizat Tobescu.