Campanie anti-fumat în Rusia cu imaginea preşedintelui american: „Fumatul ucide mai mulţi oameni decât Obama”

O campanie anti-fumat din Moscova foloseşte imaginea lui Barack Obama pentru a-i convinge pe fumători să renunţe la acest viciu.

18 feb. 2016, 12:54

Imaginea cu Obama de pe afişa fost prelucrată, astfel încât să pară că preşedintele american fumează o ţigară. „Fumatul ucide mai mulţi oameni decât Obama, chiar dacă şi el ucide destui. Nu fumaţi – Nu fiţi ca Obama”, scrie pe afiş, potrivit The Telegraph.

Fotografia cu afişul a fost publicată pe Twitter de Dmitri Gudkov, membru al Dumei de Stat ruse şi un cunoscut opozant al regimului Putin. Compania responsabilă cu această campanie este însă necunoscută.

Barack Obama a mărturisit în 2009 că se luptă cu acest viciu şi că mai are momente de derapaj. Câţiva ani mai târziu, la un eveniment din 2013, el a spus că soţia sa l-a determinat să renunţe la acest viciu. „Nu am mai fumat de şase ani. Mi-e teamă de soţia mea.

Nu este pentru prima oară când Barack Obama este ţinta unor campanii rasiste şi anti-americane în Rusia. În luna decembrie a anului trecut, un lanţ comercial rusesc a vândut un tocător pe care era imprimată o imagine cu Obama „deghizat” într-un cimpanzeu.