Cum s-a văzut furtuna „Jonas”, care a afectat recent SUA, din COSMOS FOTO

Puternica furtună ''Jonas'', care a afectat o mare parte din teritoriul SUA în intervalul 22-24 ianuarie, provocând zeci de decese și perturbând grav traficul aerian și terestru, a fost urmărită de sateliții agenției spațiale americane (NASA), iar unele dintre imaginile captate au fost date publicității.

27 ian. 2016, 12:34

S-au obținut imagini ale abundentelor ninsori care au format straturi de zăpadă de dimensiuni record în statul Virginia și în regiunea megalopolisului New York, iar instrumentul RapidScat a oferit date despre vânturile foarte puternice, care au dus la inundații în sudul statului New Jersey. Sateliții Aqua și Landsat au furnizat imagini ale zonelor prin care a trecut istorica furtună și din care nu se mai distingea aproape nimic de sub ‘pătura’ groasă de nea, după cum relatează pagina web a NASA, potrivit Agerpres.

O combinație de imagini de înaltă rezoluție în infraroșu, de zi și noapte, provenind de la satelitul NOAA Suomi NPP al NASA, a captat mișcarea către nord și peste zona metropolitiană a New York-ului și partea de sud din New Englnad din 24 ianuarie 2016. Luminile din timpul nopții din regiunea respectivă au fost practic blurate de norii aduși de furtună.

NASA a postat pe pagina sa oficială și imagini ale furtunii Jonas captate de la bordul Stației Spațiale Internaționale (SSI) de astronautul american Scott Kelly, care a fost uimit de aceste spectacol, ‘deosebit de rar’, potrivit comentariilor lui.