Elena Udrea, la Comisia de anchetă a alegerilor prezidenţiale: Statul paralel, creat în 2009 cu ajutorul CIA

Elena Udrea a declarat joi, în cadrul audierii sale în comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, că ea este convinsă că în acest moment în lume se confruntă două forţe: Soros şi cei care i se opun acestuia, adăugând că aşa-zisul stat paralel a fost creat în România în 2009 cu ajutorul CIA. Elena Udrea a mai spus că Gabriel Oprea era "total" de partea PDL şi a lui Traian Băsescu şi colabora cu George Maior şi Florian Coldea, având un conflict cu Mircea Geoană şi Marian Vanghelie.

02 nov. 2017, 07:49
Elena Udrea, la Comisia de anchetă a alegerilor prezidenţiale: Statul paralel, creat în 2009 cu ajutorul CIA

Elena Udrea a precizat că Gabriel Oprea a fost numit ministru de Interne, la acel moment, unde a stat o lună şi a plecat din cauza presiunilor făcute de „gruparea Vanghelie”, pentru a face o anumită numire la „Doi şi un sfert”.

„Oprea a profitat de plecarea lui Geoană din ţară şi l-a numit pe generalul Ardelean. A venit apoi interimar Nica, apoi Dragnea. Şi asupra lui Dragnea s-au făcut aceleaşi presiuni de a numi la Doi şi un sfert un apropiat al lui Vanghelie. A plecat şi Dragnea din acelaşi motiv”, a menţionat Udrea, citată de Mediafax.

„Oprea a rămas în conflict cu conducerea PSD şi, în acord cu Maior, cu Coldea, au gândit înfiinţarea UNPR, care să susţină interesele sistemului. Atunci interesul era să susţină guverarea, chiar fără PSD. Aceste este motivul pentru care Oprea, în seara alegerilor, era total de partea noastră, a PDL şi a lui Băsescu. Era în conflict cu PSD, cu Geoană, mai ales cu Vanghelie, şi colabora cu Maior, cu Coldea, era de partea lor”, a subliniat Udrea.

Elena Udrea le-a spus parlamentarilor din Comisia de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009 că aşa-zisul stat paralel din România a fost implementat de către foştii şefi ai SRI – George Maior şi Florian Coldea – cu ajutorul CIA, ea menţionând că Florian Coldea a fost cel care a condus sistemul în România.

„2009 a fost începutul creării statului paralel. Apogeul a fost 2014-2015, apoi puterea lui a scăzut. Statul paralel funcţioneză şi azi, are o influenţă importantă în justiţie, în conducerea instituţiilor statului, ţine sub control clasa politică, Parlamentul, partidele politice prin lideri”, a spus Udrea.

„Mult timp am crezut că (statul paralel, n.r.) a fost creaţia unui om, generalul Coldea. Azi realizez că se pune în aplicare un plan gândit în afara ţării. Ei au fost executanţi foarte buni, planul a avut succes. În România, cel care a condus sistemul a fost Coldea. Cine a preluat frâiele acum nu pot spune”, a adăugat Udrea.

Ea a spus că Justiţia este intrumentul prin care „ţin totul sub control”.

„Controlau justiţia şi în 2009, prin prezenţa doamnei Kovesi în fruntea Parchetului General, colaboarea bună cu preşedinta ÎCCJ, care era Livia Stanciu, prin alţi judecători, procurori”, a spus Udrea.

„Eu sunt adepta teoriei conform căreia în lume, în momentul acesta, se luptă două forţe: Soros şi cei din jurul lui şi cei care se opun acestuia şi care sunt destul de puţini. N-am crezut şi, până nu de curând, eram dintre cei care spuneau: nici într-un caz, în România nu există decât statul nostru paralel intern pe care l-a construit Coldea. Am avut o părere, totuşi, exagerat de bună despre el, nu că n-ar fi fost un om care ar fi reuşit să pună în practică un plan complex şi chiar diabolic, dar nu a fost creaţia lui”, le-a spus Elena Udrea parlamentarilor din comisia de anchetă.

 

Doru Paraschiv, fost colonel de contrainformaţii: Au fost supravegheate foarte multe persoane fără mandat înaintea alegerilor din 2009

Doru Paraschiv, fost colonel de contrainformații în Direcția Generală de Informații a Armatei, a susținut, joi, în cadrul audierilor din Comisia de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009, că au fost supravegheate „foarte multe” persoane fără mandat înaintea turului I al alegerilor prezidențiale din 2009. El a fost contrazis însă de fostul şef al DGIA, Marian Hăpău, care a declarat că Armata nu avea posibilitatea tehnică să facă aceste interceptări.

„Un alt aspect ilegal și foarte grav a fost una din misiunile generalului Hăpău Marian, atunci ca șef al Direcției Contrainformații. În cadrul structurilor proprii de contrainformații aveam și acea diviziune a muncii specifică ce se ocupa cu supravegherile și o să vă spun decât despre supravegherile tehnice. Înaintea turului I, deci foarte mult s-a lucrat înaintea turului I, s-a continuat și între tururi, dar cel mai mult s-a lucrat înaintea turului I, au fost supravegheate foarte multe persoane fără mandat. Între turul I și turul II nu a mai trebuit să fie volumul de muncă atât de mare, pentru că știau despre ce e vorba acolo. Trebuie să vă închipuiți că și atunci când ai mandat, din punct de vedere tehnic, cineva efectuează acea supraveghere tehnică. Trebuie să vă imaginați că ceea ce faci cu mandat, ca și lucrător în munca asta specifică, poți să faci și fără mandat. Sunt urme. Un profesionist cu ușurință poate demonstra treaba asta. Tehnica lasă urme”, a afirmat Paraschiv, la audierea în Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, potrivit Agerpres.

Doru Paraschiv a spus că nu fostul candidat PSD la prezidenţiale, Mircea Geoană, a fost „nucleul supravegherii”.

„Supravegherea persoanelor, ca volum procentual, a fost mai mare a celor din tabăra lor, au fost atât de neîncrezători în ei încât supravegherea era mai mult pe oamenii lor, nu ştiau pe unde mai deschid porţi sau uşi dacă înţelegeţi ce vreau să spun”, a menţionat Paraschiv.

Doru Paraschiv a declarat că Gabriel Oprea „s-a implicat total” în alegerile prezidențiale din 2009, cu scopul de a-l ajuta pe Traian Băsescu să câștige.

„Domnul Oprea s-a implicat total, din toate punctele de vedere. De acolo (din Ministerul Apărării — n.r.) noi am aflat mult mai devreme decât alții că ministrul Apărării va fi domnul Oprea, care, la momentul când am aflat treaba asta, încă se juca cu PSD: e — nu e independent sau supărat pe cineva de acolo. Fiind ministru în funcție (Gabriel Oprea — n.r. ) am văzut ce înseamnă pe pielea mea. Mi s-a transmis printr-o persoană, care mă cunoștea și pe mine și pe domnul Oprea, că spune-i lui Paraschiv că este pe lista mea scurtă neagră. Urmarea — am fost executat mișelește și ajutat atunci să îmi fie cât mai rău, spre dezastru. Am fost și evacuat silit din casă”, a adăugat fostul ofițer.

……………

Elena Udrea, Daniel Dragomir, Doru Paraschiv şi Marian Hăpău au fost invitaţi săptămâna trecută la audieri în Comisia de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009, după cum anunţase preşedintele comisiei, deputatul PSD Oana Florea.