Facebook intră pe piaţa realităţii virtuale

Facebook îşi imaginează o lume în care nu te uiti doar la pozele prietenilor, ci poţi să-i vezi 3D şi să simţi că petreci timp cu ei. Pentru a-şi duce viziunea la îndeplinire, gigantul socializării online a anunţat achiziţionarea producătrului de tehnologie de realitate virtuală Oculus VR.

RomaniaTV.net
26 mart. 2014, 10:55
Facebook intră pe piaţa realităţii virtuale

Facebook a achiziţionat Oculus VR pentru două miliarde de dolari, relatează nytimes.com. Oculus VR produce tehnologie de realitate virtuală, precum căşti cu experienţă 3D. Mark Zuckerberg, directorul executiv al Facebook, a declarat că achiziţia reflectă convingerea sa că realitatea virtuală este pasul următor în revoluţia tehnologică.

INCREDIBIL: 5% dintre adulţi verifică Facebook în timpul sexului

Decizia Facebook i-a luat prin surprindere pe experţi pentru că Oculus VR este o companie mică, la început de drum, care încă nu a livrat efectiv produse clienţilor. „Nu prea are logică achiziţia. Se putea face cu uşurinţă doar un parteneriat între companii”, declară un analist, citat de nytimes.com.

Achiziţia Oculus VR este doar ultima dintr-o serie de astfel de decizii ale Facebook. Luna trecută, compania a achiziţionat aplicaţia de mesagerie WhatsApp pentru trei miliarde de dolari.

VEŞTI PROASTE pentru paginile Facebook