Furtună PUTERNICĂ în Iaşi. Ploi şi vijelii în JUMĂTATE de ţară VIDEO

O furtună violentă face ravagii duminică la Iaşi. Ploaia torenţială şi vântul puternic s-au abătut asupra oraşului. Agenţia Naţională de Meteorologie a avertizat că vremea se înrăutăţeşte în județul Iaşi, unde rafalele de vânt pot depăși 60 km/h.

06 sept. 2015, 13:48

ANM a anunţat că vremea se înrăutăţeşte în jumătatea sud-estică a județelor Iaşi (inclusiv localitățile Probota, Movileni, Podu-Iloaiei, Mădârjac, Țibana, Dobrovăț, Țuțora, Victoria, mun. Iași) şi în nordul județului Vaslui, inclusiv localitățile Negrești, Dumești, Botești, Averești.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO. Vremea va fi predominant frumoasă, dar temperaturile scad

Rafalele de vânt pot atinge și depăși 60 km/h şi vor cădea cantități de apă ce vor atinge și depăși 20…25 l/mp.

Meteorologii au emis COD GALBEN de vijelii în Bucureşti şi mai multe judeţe.

Între orele 13:25 şi 18:00, în Bucureşti, judeţul Ilfov, local in sudul judeţelor Arges, Dambovita, Prahova si Buzău şi pe arii extinse din judetele Braila, Ialomita, Calarasi, Giurgiu si Teleorman se vor înregistra iIntensificari ale vantului care la rafala vor putea atinge local 55 – 60 km/h si izolat 70 km/h.

Între orele 12:45 si 18:00, pe arii relativ extinse din Dobrogea se vor semnala intensificări ale vântului ce vor depăşi la rafală 55 – 65 km/h.

În intervalul orar 12:20 – 16:00, pe arii relativ extinse din judeţele Dolj şi Mehedinţi, inclusiv municipiile Craiova şi Dr. Tr. Severin, şi local în jumătatea sudică a judeţului Vâlcea, inclusiv municipiul Drăgăşani, sunt aşteptate intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală 60-70 km/h.

Intre orele 13:05 si 19:00, local în județele Alba, Brașov, Sibiu, Mureș, Covasna și Harghita se vor semnala intensificări ale vântului care vor atinge și depăși local 55 km/h la rafală, izolat 70 km/h.

Meteorologii anunţă că temperaturile se pun in acord cu data din calendar. Masa de aer cald se retrage si patrunde o masa de aer racoros. Temperaturile in sud nu vor depasi 26-27 de grade la jumătatea saptamanii. Pe parcursul noptii, racirea va fi intensa. Marti, miercuri dimineaţa, in zonele depresionare, vor fi temperaturi de 3 grade, chiar mai coborate decat in mod normal.

Luni, vremea va fi în general frumoasă şi se va răci şi în sud-estul ţării, astfel încât valorile termice diurne se vor încadra în limitele normale ale acestei perioade în regiunile extracarpatice şi se vor situa uşor sub aceste norme în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17-18 grade în Maramureş şi Transilvania şi 29 de grade în Lunca Dunării.